Lielu daļu Vidzemes klāj bieza sniega sega. Kurzemes pusē no sniega ne miņas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spēcīgs sniegputenis Rīgā
Spēcīgs sniegputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas rītā daudzviet Vidzemē, kā arī vietām Latgalē sniega segas biezums pārsniedz 20 centimetrus, Alūksnē tas sasniedz 40 centimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Gulbenē, Madonā un Zosēnos sniega kārtas biezums pieaudzis no 16-17 centimetriem pirmdienas pēcpusdienā līdz 24-25 centimetriem otrdienas rītā, Siguldā un Priekuļos - no 22 līdz 27-28 centimetriem, Alūksnē - no 34 līdz 40 centimetriem.

Alūksnē ir arī dziļākā sniega sega valstī, otrajā vietā ierindojas Dagda ar 36 centimetriem.

Ogres, Aizkraukles, Jēkabpils, Krāslavas un Rēzeknes pusē ir aptuveni 15 centimetrus biezs sniegs, Daugavpili klāj 8 centimetri, Rūjienu - 19 centimetri sniega, savukārt Vidzemes piekrastē, tai skaitā Rīgā, ir 1-4 centimetri sniega. Daudzviet Kurzemē un Zemgalē sniega nav vai arī sniega sega ir plānāka par vienu centimetru.

No rīta vēl daudzviet valstī turpina snigt, debesis pārsvarā apmākušās. Gaisam kļūstot vēsākam, veidojas apledojums uz autoceļiem. Pūš lēns līdz mēreni stiprs vējš no ziemeļu puses, Kurzemē un Zemgalē ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +4,3 grādiem Rucavā līdz -4,7 grādiem Alūksnē.

Rīgā mākoņains laiks, ziemeļrietumu vējš pāriet ziemeļu, ziemeļaustrumu vējā un kļūst lēnāks; nakts sākumā vēja ātrums brāzmās sasniedza 17-18 metrus sekundē. Gaisa temperatūra nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā un vakarā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,5 grādiem Alūksnē līdz +5,7 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.februārī bija +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -27..-28 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos un -32 grādi Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu