Zelenskis: Neesmu redzējis oficiālu dokumentu ar Ķīnas piedāvāto "miera plānu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien, 21. februārī, sacīja, ka nav redzējis oficiālu dokumentu ar Ķīnas "miera plānu". Zelenskis cer, ka tiks atbalstīta Ukrainas piedāvātā miera formula.

"Ārlietu ministrs man sacīja, ka ir bijusi neformāla komunikācija, dialogs ar Ķīnas kolēģi, un tiešām sacīja, ka viņiem ir atbilstoša dokumenta vai rezolūcijas ideja," ar Itālijas premjerministri Džordžu Meloni kopīgajā preses brīfingā sacīja Zelenskis.

"Mēs sagaidām, ka mūsu [miera] iniciatīva tiks atbalstīta arī 23. datumā, kad būs ANO sēde.

Man ir svarīgi, lai tā būtu viena pozīcija, bet tajā pat laikā nekādu oficiālu dokumentu es neesmu redzējis," norādīja Ukrainas prezidents.

Ukraina ir ieinteresēta, lai visas valstis tiktu iesaistītas pēc iespējas drīzākā kara izbeigšanas procesā un lai tiktu atbalstīta Ukrainas miera formula, norādīja Zelenskis.

Minhenes drošības konferencē sestdien Ķīnas augstākais diplomāts Vans Ji paziņoja, ka Pekina drīzumā prezentēs miera iniciatīvu, lai izbeigtu karu Ukrainā.

"Mēs stingri stāvēsim miera un dialoga pusē. Un tāda ir Ķīnas nostāja attiecībā uz Ukrainas krīzes politisko noregulējumu," sacīja Vans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu