Medijs: Krievija veica raķetes "Sarmat" izmēģinājumu pirms Baidena vizītes Ukrainā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas starpkontinentālā ballistiskā raķete "Sarmat". Ilustratīvs attēls.
Krievijas starpkontinentālā ballistiskā raķete "Sarmat". Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

ASV uzskata, ka Krievija laikā, pirms ASV prezidents Džo Baidens ieradās vizītē Ukrainā, veica starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Sarmat" izmēģinājumu. Tas bija neveiksmīgs, atsaucoties uz diviem avotiem valdībā, norāda raidsabiedrība CNN.  

Viena no amatpersonām norādīja, ka Krievija iepriekš bija paziņojusi ASV par gaidāmajiem raķešu izmēģinājumiem, lai izvairītos no konfliktsituācijām. Pārbaudes neradīja risku ASV, tās netiek uzskatītas par "anomāliju vai eskalāciju", piebilda cita amatpersona.

Informācija par raķetes izmēģinājuma laiku ir pretrunīga. Kāds no avotiem medijam CNN norādīja, ka Krievija izmēģinājumu veikusi tieši pirms Džo Baidena ierašanās Ukrainā, bet kāda cita amatpersona precīzu izmēģinājuma laiku nesniedza, vien norādīja, ka tas noticis 20. februārī.

ASV medija "Bloomberg" rīcībā esošā informācija norāda, ka raķetes izmēģinājums noteikti nav noticis laikā, kad Baidens atradies Kijivā.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka īsi pirms pirmdien notikušās ASV prezidenta Džo Baidena vizītes Ukrainā par to informēta Krievija, pavēstījis ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans.

"Ņemot vērā šīs komunikācijas sensitīvo dabu, es neizteikšos par to, kā viņi atbildēja vai precīzi kādas dabas bija mūsu vēstījums, bet varu apstiprināt, ka mēs sniedzām šādu paziņojumu," žurnālistiem apliecināja Salivans.

Informācija sniegta dažas stundas pirms Baidena brauciena.

Vašingtona pagaidām nav minējusi detaļas par to, kā Baidens ieradās Kijivā.

Kara dēļ ārvalstu līderi uz Ukrainas galvaspilsētu parasti dodas ar vilcienu.

Kā skaidroja Baidena delegācija, plašāka sabiedrība par maršruta detaļām uzzinās vēlāk, kad informāciju būs atklātībai nodevuši drošības dienesti.

Pēc Ukrainas apmeklējuma Baidens devās tālāk uz Poliju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu