"Lielāku īgņu par mani ir grūti atrast." Jānis Jarāns atklāti par sevi un dzīvi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aktieris un komiķis Jānis Jarāns sarunā ar izdevumu "Patiesā Dzīve" pastāstīja, kā šobrīd aizrit viņa dzīve. Lai gan šķietami uz skatuves vienmēr izcēlies ar optimismu, dzīvē viņš ir pavisam cits cilvēks.

Brīvos brīžus Jarāns izmanto ceļošanai. Viņš to dara kopā ar sievu. "Tā kā esmu brīvmākslinieks, es to varu atļauties. Savukārt teātra aktieriem nav tādas brīvības. Viņiem jāvergo teātrī un jādara tas, ko liek teātra direktors un režisori.

Ja viņiem liks ar pliku dibenu skriet pa skatuvi un kliegt urā, viņi to arī darīs. Toties es pats izvēlos, ko man spēlēt."

Jarāns asociējas ar smiekliem un labu humoru, vai tā aizrit arī īstā dzīve?

"Man vienmēr ir paticis cilvēkiem sagādāt prieku, daudzi mani uzver kā komiķi. Agrāk sievas kolēģes darbā pat sprieda, ka manai sievai mājas dzīve rit vienos priekos un smieklos. Sieva gan iebilda un skaidroja, ka lielāku īgņu par mani ir grūti atrast.

Un tā ir taisnība - es esmu īgņa.

Izklaidēt citus - tas ir grūts un smags darbs."

Sarunā viņš atklāja, ka viņam nemaz nepatīk iet uz sabiedriskiem pasākumiem. Viņš labprātāk laiku pavada viens vai ar sievu. "Var teikt, ka neesmu īpaši sabiedrisks cilvēks. Arī draugu vairs nav, visi jau aizgājuši aizsaulē. Toties man ir izrādes."

VEF Kultūras pilī viņš saņēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā.

Pilnu interviju lasiet "Patiesās Dzīves" jaunākajā numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu