VIDEO "Nav, kur stāvēt, nav, kur apgriezties." Autobusu šoferi pikti par "bardaku" Rīgas autoostā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Starppilsētu pasažieru autobusu šoferi ir sašutumā par notiekošo Rīgas starptautiskajā autoostā. Nelielā teritorijā saspiesti lielizmēra autobusi, pasažieri, tad vēl arī privātās automašīnas un gājēji, kuri dodas, piemēram, uz Centrāltirgus paviljoniem. Tagad klāt vēl arī vērienīgais "Rail Baltica" projekts un arī pilsētas ceļu būvdarbi, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

"Nav, kur stāvēt, nav, kur apgriezties. Pašvaldības policija dzenā. Vietu nav. Bet mums ir laicīgi jāiebrauc [autoostā], lai paņemtu cilvēkus, nemaz nerunājot, lai pastāvētu, tualete un vēl kaut ko," sūdzas starppilsētu pasažieru autobusa vadītājs Viktors. 

"Vispār ir pakaļā!" kodolīgi atbild viens no Viktora amatabrāļiem.

Tikmēr šoferis Agris zina stāstīt, ka autoostas teritorijā ļauts iebraukt vien pasažieru uzņemšanai, taču darba galvenā instrumenta atstāšana stāvēšanai kļūstot par lielāko izaicinājumu. 

Autovadītājs Juris uzsver, ka Eiropas normatīvais regulējums nosaka konkrētus atpūtas brīžus starp reisiem, kad autobuss nekust, bet šoferis, piemēram, atlaižas krēslā un atjauno mundrumu. Turklāt transportlīdzekļa kustība un dīkstāve tiek dokumentēta tahogrāfā.

Tagad liela daļa no "atpūtas laika" aizrit stāvvietas meklējumos un sastrēgumu pārvarēšanā.

Pasažieru pārvadājumu uzraugošā institūcija Autotransporta direkcija gan norāda, ka no savas puses esot izdarīts viss un vēl vairāk, lai pārvadātājiem būtu labāk, proti, uzņēmumi esot informēti par stāvvietu zonām autoostas apkaimē.

Rīgas domes Satiksmes departaments uzsver, ka, vienojoties ar visām iesaistītajām pusēm, būvdarbu laikā izveidotas autobusu stāvvietas trīs punktos Turgeņeva, Jēzusbaznīcas un Elijas ielā. Neko citu pilsēta pašreiz nepiedāvāšot.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu