VIDEO ⟩ "Antiradara" ierīce nepalīdzēja: Mārupē noķerts "Porshce" pārkāpa ātrumu par 100 km/h (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Porsche" automašīna.
"Porsche" automašīna. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds "Porshce" šoferis bija aprīkojis savu auto ar "antiradaru" ierīci. Policija Mārupes novada konstatēja, ka auto ātrumu ir pārkāpis par 100 kilometriem stundā, vēsta policija.

30 .janvāra vakarā Mārupes novadā, uz Ventspils šosejas, policijas uzmanību piesaistīja kāda "Porsche" markas automašīna, kura, pabraucot garām fotoradaram, uzreiz strauji palielināja braukšanas ātrumu. Vietā, kur atļautais ātrums ir 90 km/h, vadītājs brauca ar 196 km/h, tātad pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par vairāk kā 100 km/h.

Likumsargi steidzīgajam autovadītājam lika apturēt transportlīdzekli.

Policijas darbinieki konstatēja, ka pie automašīnas stūres sēdies kāds 1961. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Tāpat likumsargi konstatēja, ka konkrētais transportlīdzeklis ir aprīkots ar ierīci, kura var uztvert braukšanas ātruma mērierīču raidītos signālus un radīt traucējumus to darbībai.

Valsts policija sākusi divus administratīvā pārkāpuma procesus. Viens process sākts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk kā 60 km/h. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 380 līdz 480 eiro, kā arī atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Otrs process ir par braukšanu ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar ierīci, kura var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 55 eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu