FOTO ⟩ "Pasažieru vilciens" nāk klajā ar jauniem formas tērpiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens.
Jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens. Foto: Jānis Škapars/TVNET

AS "Pasažieru vilciena" apkalpošanā nodarbinātajiem darbiniekiem tikuši radīti jauni formas tērpi. Tie pakāpeniski tiks ieviesti no šī gada 27. februāra. Tērpu dizainu ir izstrādājis mākslinieks Dāvids (Romans Andrejevs).

Dāvids iepriekš veidojis Latvijas nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" apkalpes formas tērpu dizainu.

Formas tērpu valkās vilciena mašīnisti, konduktori kontrolieri, kasieri stacijās un Klientu apkalpošanas centra darbinieki.

Apģērbs ir funkcionāls, tā materiāls ir ražots speciāli formas tērpiem, lai tajā būtu ērti kustēties, tas būtu elpojošs, aizsargājošs, viegli uzturams un kopjams. Apģērbā ir izmantotas krāsas, kas redzamas arī jauno elektrovilcienu dizainā, - trīs toņu pelēkā, akcentos - tumši dzeltenā un tirkīza.

Foto: "Pasažieru vilciens" nāk klajā ar jauniem formas tērpiem

"Strādāt ar pasažieru pārvadājumu uzņēmumiem ir liels pagodinājums, jo tā es palīdzu veidot ne tikai funkcionālu apģērbu, bet arī radīt priekšstatu par valsti - pārdomātu, sakoptu, staltu.

Lai izveidotu "Pasažieru vilciena" formas tērpu konceptu, es pētīju nozari un tendences pasaulē, aprunājos ar darbiniekiem, kuriem radītais būs jāvalkā, lai viņiem būtu ne tikai ērti, bet laba sajūta par sevi, darbu, ko veic, un šo pozitīvo noskaņojumu tālāk varētu ik dienas nodot tūkstošiem pasažieru, kuri izvēlas pārvietoties ar vilcienu," norāda modes mākslinieks Dāvids.

Jaunā formas tērpu kolekcija sastāv no 11 apģērba gabaliem sievietēm un deviņiem gabaliem vīriešiem, kā arī aksesuāriem. Sievietēm ir pieejama kleita, svārki, bikses, auduma un adīta veste, žakete, adīta jaka, blūze, polo krekls, vējjaka, mētelis ar izņemamu oderi, vīriešiem - bikses, auduma un adīta veste, žakete, adīta jaka, krekls, polo krekls, vējjaka, mētelis ar izņemamu oderi.

Ir pieejamas vairākas kombināciju iespējas, no kurām darbinieki var izvēlēties sev ērtāko un atbilstošāko formas tērpu darba uzdevumu pildīšanai, kā arī pielāgot valkāšanai dažādos laikapstākļos.

Vilcienu apkalpes darbinieku formastērpu jauna dizaina izstrāde tika sākta 2021. gadā. Modes mākslinieks Dāvids tiesības radīt vilcienos un kasēs strādājošo darbinieku formas tērpus ieguva cenu aptaujas rezultātā. Apģērba dizaina izveidē tika ņemti vērā tā lietotāju darba apstākļi, profesijas specifika, fokusgrupas viedoklis, kā arī darbinieku aptaujas rezultāti pēc paraugu izgatavošanas.

Līdzšinējais "Pasažieru vilciena" formas tērpu dizains tika radīts 2011. gadā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu