FOTO un VIDEO ⟩ "Sapnis kļuvis par realitāti." Latvija saņem ASV helikopterus "Black Hawk" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē notiek pirmo divu jauno helikopteru UH-60M "Black Hawk" svinīgajā pieņemšanas ceremonija .
Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē notiek pirmo divu jauno helikopteru UH-60M "Black Hawk" svinīgajā pieņemšanas ceremonija . Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 23. februārī, sapnis kļuva par realitāti - aviācijas bāzē Lielvārdē notika svinīga helikopteru "Black Hawk" pieņemšanas ceremonija, norāda Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Ceremoniju varētu nonivelēt līdz ikdienas rutīnas pasākuma līmenim, taču šie helikopteri ir milzīgs solis Latvijas militāro gaisa spēju attīstībā, kad "nonākam pie skaidras struktūras, kas sastāv no speciālistiem, infrastruktūras, lidaparātiem un augstas profesionalitātes".

Foto: Latvija saņem ASV helikopterus "Black Hawk"

Lidaparātu iegāde dod milzīgu attīstības soli. Šis ir pirmais solis, tāpēc komandieris ir pārliecināts, ka vēl redzēsim lielus panākumus spēju attīstībā.

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) norādīja, ka 1919. gadā dibinot bruņoto spēku aviācijas pulku tika sākts stiprināt valsts aizsardzības spējas. Pēc neatkarības atjaunošanas saprast, ka bruņotie spēki jāveido, lai okupācija neatkārtotos un nepieciešama kontrole gaisa telpā."

Arī ministre norādīja, ka ASV ražotie helikopteri bija tāls grūti sasniedzams sapnis un tagad varam lepoties par tā īstenošanos. Gaisa spēki modernizējas, turklāt šis projekts ir lielisks piemērs Latvijas sadarbībai ar ASV un ministre cer, ka būs vēl jauni citi projekti.

Jau ziņots, ka 2018. gada septembrī Ministru kabinets atbalstīja četru jaunu helikopteru "Black Hawk" iegādi aptuveni 175 miljonu eiro vērtībā, slēdzot starpvaldību līgumu ar ASV.

2022. gada 11. decembrī ASV bruņotie spēki piegādāja pirmos divus no Latvijas pasūtītajiem četriem helikopteriem "Black Hawk", savukārt atlikušo divu helikopteru piegāde plānota līdz šī gada beigām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu