"Nekaisiet sāli uz ielām, lūdzu!" Marija Linarte sarunu šovā aizsvilstas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aktrise Marija Linarte, kura ir liela dzīvnieku mīļotāja, dzīvnieku tiesību aizstāve un divu kaķu un suņa saimniece, sarunu šovā "Zilonis studijā" centās kļūt sadzirdēta. Viņai ir stingra nostāja gan par suņu saimnieku atbildību pret savu mīluli, gan sāli Rīgas ielās, kas traumē dzīvniekiem ķepas.

Linarte atklāja, ka janvāra sākumā viens no viņas diviem suņiem devās uz citiem medību laukiem. "Es spēlēju izrādi, atnācu mājās, un mans suns bija nosmacis. Viņa bija izārdījusi miskasti, kaut kas bija trahejā iesprūdis, un viņa bija nosmakusi. Tas bija pavisam negaidīti," stāsta Linarte.

Aktrise pauž, ka savus dzīvniekus uztver kā ģimenes locekļus:

"Man prioritāte ir mani dzīvnieki un pēc tam tikai cilvēki."

Īpaši sāpīgs Marijai ir jautājums par ziemas laikā uz ielām un ietvēm kaisīto sāli, kas traumē dzīvnieku ķepas. "Es par to gadiem cīnos, bet neviens mani nedzird.

Nav sunim jāvelk zābaki, vienkārši nav uz Rīgas ielām jākaisa sāls. Tas ir kaut kāds postpadomijas mantojums. Katru ziemu Fricis kliedz, kā viņam sāp.

Viens ir tas, ka mēs varam likt smēres, vilkt tos drausmīgos zābakus, ar kuriem suņi nevar pastaigāt. Tā ir ņirgāšanās. Kāpēc mēs nevaram pārstāt kaisīt sāli uz ielām? Mums ir ļoti, ļoti daudz kaķu, kas staigā pa ielām un arī apdeg. Man mājās ir kaķis invalīds, kas, es pieļauju ideju, ka tieši šādā veidā savu ķepu samaitāja," saka Linarte.

Nākamajā brīdī viņa īpaši iedegas: "Ja tev ir vienalga par kaķiem, suņiem un visiem pārējiem, tad padomā par zābakiem! Lūdzu nekaisiet sāli uz ielām!"

Vairāk skaties video:

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu