VIDEO ⟩ Vairāki jaunieši apzog pārtikas veikalu. "TikTok" video komentē veikala pārstāve (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Sociālo tīklu vietnē "TikTok" publicēts video, kurā iemūžināts, kā vairāki jaunieši mazumtirdzniecības tīkla "Maxima" veikalā nozog dažādus dzērienus. "Maxima" "Apollo.lv"  komentē publicēto video.  

"TikTok" video redzams, kā vairāki jaunieši aplūko dzērienu plauktus un vairākas preces noslēpj kabatās, jakās un somās. 

"Situācija ir apzināta, un ir veiktas normatīvajos aktos paredzētās darbības personu vai to likumisko pārstāvju saukšanai pie atbildības, taču, lai netraucētu izmeklēšanas interesēm, sīkākus komentārus par konkrēto gadījumu pašreiz nesniegsim," norāda "Maxima Latvija" korporatīvo komunikāciju projektu vadītāja Laura Bagātā.

Pārstāve norāda, ka visi "Maxima" veikali ir aprīkoti ar videonovērošanu, kā arī to uzraudzīšanai ir piesaistīta fiziskā apsardze, kas uzrauga drošību veikalos gan preventīvi, gan jau novēršot konkrētus zādzību mēģinājumus, līdz ar to lielākā daļa zādzību gadījumu tiek identificēti.

"Tāpat preču aizsardzībai aktīvi izmantojam elektroniskās preču aizsardzības sistēmas jeb tā sauktos pīkstuļus. Kopumā "Maxima Latvija" savos veikalos izmanto aptuveni 30 dažāda veida aizsardzības elementus precēm, atkarībā no lietojuma, preces veida vai iepakojuma," norāda Bagātā.

Veikala pārstāve uzsver, ka zādzības jauniešu vidū nav biežas un parasti tiek veiktas kā izklaide, neapzinoties konkrētās rīcības sekas.

Kā februāra sākumā uzzināja LTV raidījums "Dienas ziņas", 2019. gadā reģistrētas 10 594 zādzības. 2020. gadā aptuveni tikpat, bet 2021. gadā kovida ierobežojumu ietekmē jau būtisks kritums – vien virs 6000. 2022. gadā kopš kovida ierobežojumu atcelšanas jau gandrīz 8000 šādi noziegumi.

"Pērn reģistrēts par 1508 jeb par 23,6% šādu noziedzīgu nodarījumu vairāk nekā 2021. gadā. Šis pieaugums jeb noziedzīgo nodarījumu atgriešanās iepriekšējā līmenī galvenokārt ir saistīta ar kovida ierobežojumu atcelšanu 2022. gada sākumā."

@user6601693565696

♬ оригинальный звук - anri devo
Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu