ES vienojas par jaunām sankcijām pret Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogi.
Eiropas Savienības karogi. Foto: jorisvo/Shutterstock

Eiropas Savienība (ES) piektdien vienojās par jaunām sankcijām pret Krieviju, izdarot to Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pirmajā gadskārtā, paziņoja ES prezidējošā valsts Zviedrija.

Šī ir desmitā sankciju pakete, ko ES noteikusi pret Krieviju kopš tās iebrukuma sākuma.

Tā ietver "mērķētus ierobežojošus pasākumus pret indivīdiem un juridiskām personām, kas atbalsta karu, izplata propagandu vai piegādā dronus, kurus Krievija izmanto karā".

Diplomāti pēc konsultācijām paziņoja Vācijas ziņu aģentūrai DPA, ka šī pakete ietver papildu ierobežojumus tirdzniecībā.

Sarunas par desmito sankciju paketi notika ilgāk, nekā bija plānots, galvenokārt tāpēc, ka Polija mēģināja panākt aizliegumu importēt Krievijas sintētisko kaučuku, kas tiek izmantots riepu ražošanā.

Itālija bloķēja Polijas prasību, jo vēlējās tādam aizliegumam ilgāku pārejas periodu, lai Itālijas riepu rūpniecības sektors varētu atrast jaunus piegādātājus.

Varšava piekrita ar nosacījumu, ka sintētiskā kaučuka imports uz ES nākotnē tiks regulāri novērots.

Desmitā sankciju pakete arī paredz iesaldēt ES esošos aktīvus trim Krievijas bankām, noteikt eksporta kontroli precēm, kuru vērtība sasniedz 11 miljardus eiro gadā, kā arī vērsties pret Irānas bezpilota lidaparātu ražotājiem, kas piegādā produkciju Maskavai.

Sankcijas stāsies spēkā sestdien, kad tās tiks publicētas ES Oficiālajā vēstnesī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu