Aparjode pēdējā Pasaules kausa posmā noslēdz labāko desmitnieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode.
Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode sestdien, 25. februārī, Vinterbergā Pasaules kausa pēdējā posmā ieņēma desmito vietu, kamēr Sigita Bērziņa ierindojās 11.pozīcijā, bet Elīna Ieva Vītola noslēdza sacensības 13.vietā.

Pirmajā braucienā labāko rezultātu no Latvijas sportistēm sasniedza Aparjode, kura trasi veica 57,216 sekundēs, un, atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieces austrietes Madeleines Egles 0,456 sekundes, ierindojās astotajā pozīcijā.

Bērziņa zaudēja 0,521 sekundi un bija desmitā, bet Vītola bija par 0,929 sekundēm lēnāka un ierindojās 14.pozīcijā 20 kamaniņu braucēju konkurencē.

Savukārt otrajā braucienā Bērziņai izdevās uzlabot savu rezultātu par nedaudz vairāk kā sekundi, taču ar to pietika, lai pakāptos vismaz par vienu vietu augstāk. Bērziņa pēc otrā brauciena noslīdēja par vienu pozīciju zemāk, bet Aparjode zaudēja divas vietas.

Uzvaru abu braucienu summā izcīnīja Egle, kura finišēja minūtē un 53,843 sekundēs. Otro vietu, atpaliekot 0,224 sekundes, ieņēma uzvarētājas tautiete Liza Šulte, bet Vācijas sportiste Anna Berreitere piekāpās Eglei 0,245 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Aparjode atpalika no Egles 0,792 sekundes, Bērziņa bija par 1,044 sekundēm lēnāka, bet Vītola zaudēja 1,486 sekundes.

Pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā ar 947 punktiem izcīnīja vāciete Jūlija Taubica, kurai otrajā vietā sekoja tautiete Dajana Eitbergere ar 852 punktiem, bet trešo vietu ieņēma Berreitere ar 789 punktiem.

Vītola 526 punktiem ierindojās septītajā pozīcijā, Aparjode ar 450 punktiem noslēdza sezonu astotajā vietā, Bērziņa ar 377 punktiem ieņēma 13. vietu, bet Frančeskai Bonai, kura pēdējos divos posmos nestartēja savainojuma dēļ, 63 punkti deva 34.pozīciju.

Šosezon par Latvijas sieviešu komandas pirmo numuru ir kļuvusi Vītola, kura labākos rezultātus sasniedza mājas trasē, Siguldā izcīnot otro un trešo vietu, bet pasaules čempionātā visaugstāk - astotajā pozīcijā - ierindojās Aparjode. Pirms nedēļas Sanktmoricā ceturtā finišēja Bērziņa, piektā - Vītola un septītā - Aparjode.

Jau ziņots, ka vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pēdējā Pasaules kausa posmā ierindojās ieņēma septīto vietu un sezonas kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, kamēr otra Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās desmitajā pozīcijā, arī kopvērtējumā noslēdzot pirmo desmitnieku.

Sieviešu divnieku sacensībās Anda Upīte/Sanija Ozoliņa palika uzreiz ārpus labāko trijnieka un Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ierindojās septītajā pozīcijā, kopvērtējumā Latvijas ekipāžām noslēdzot sezonu attiecīgi ceturtajā un desmitajā vietā.

Svētdien notiks vieninieku sacensības vīriešiem, kā arī komandu stafete.

Sacensībām Vinterbergā pieteikušies 99 sportisti no 14 valstīm - 21 sieviete, 28 vīrieši, deviņas sieviešu ekipāžas, kā arī 16 vīriešu dueti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu