Igaunijas amatpersona Kijivā paziņo par jaunu militārās palīdzības paketi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs un Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs un Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs Foto: Ukrainas aizsardzības ministra personīgais arhīvs/ Ukrainska Pravda

Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs ieradies vizītē Kijivā un svētdien paziņojis par jaunu militārās palīdzības paketi, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

"Šī nav pirmā mūsu lielā drauga vizīte Kijivā. Un es vēl un vēlreiz gribu norādīt uz ministra kunga drosmi. Ir grūti par augstu novērtēt Igaunijas palīdzību. Tikai iedomājieties - Ukrainai sniegtās Igaunijas palīdzības kopējā summa jau pārsniegusi 1% no IKP," norādīja Rezņikovs.

"Pastāvīgs atbalsts "Ramšteinas" ietvaros, 155 milimetru haubices, iniciatīva "Viens miljons 155 milimetru šāviņu Ukrainai", lauka hospitāļi - tas ir tikai neliels tā uzskaitījums, ko mūsu labā dara draudzīgā Igaunija. Esmu sajūsmā par Igaunijas tautu un tās atbalstu," piebilda Ukrainas aizsardzības ministrs.

Pevkurs Kijivā paziņojis par kārtējo Igaunijas militārās palīdzības paketi, un šoreiz tās ietvaros tiek nodrošināti ieroči un ekipējums Seviško operāciju spēkiem, vēsta Igaunijas portāls ERR.

Igaunijas svētdien nodotās paketes ietvaros ir triecienšautenes, pistoles un droni, kā arī televizori, ģeneratori, uzlādes iekārtas un apģērbs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu