VIDEO ⟩ Iereibis, bez tiesībām un pārkāpjot ātrumu. "Tesla" autovadītājs, bēgot no policijas, iekļūst satiksmes negadījumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Likumsargi aizvadītajā sestdienā, 25. februārī, pieķēruši kādu  autovadītāju, kurš alkohola reibumā vadījis automašīnu "Tesla". Pēc policijas pavēles auto apturēt šoferis sācis bēgšanu.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona darbinieki sestdien Rīgā, Pļavnieku mikrorajonā pamanīja automašīnu "Tesla", kuras vadītājs šķērsoja krustojumu Brāļu Kaudzīšu ielā pie luksofora aizliedzošā signāla.

Likumsargi lika apturēt transportlīdzekli, bet autovadītājs sāka bēgšanu. 

Policisti sāka pakaļdzīšanos, taču automašīnas "Tesla" vadītājs turpināja bēgt, pārkāpjot virkni ceļu satiksmes noteikumu, tai skaitā pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, viņš brauca ar 129 km/h.

Kādā brīdī automašīnas vadītājs nesavaldīja transportlīdzekli, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca šķērslim – ceļa apmalei un žogam.

Abas transportlīdzeklī esošās personas izkāpa no tā un mēģināja aizbēgt, taču drīz vien likumsargi viņus aizturēja.

Tāpat likumsargi konstatēja, ka autovadītājs atrodas alkohola reibumā, kā arī viņam nav transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

Likumsargi noskaidroja, ka pie automašīnas stūres bija sēdies kāds 2003. gadā dzimis jaunietis, kurš atradās alkohola reibumā. Viņam izelpā tika konstatētas 0,95 promiles.

Tāpat jaunietim nebija transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Automašīnas vadītājs tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par braukšanu reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām VP sāka kriminālprocesu. Taču par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tai skaitā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bēgšanu, luksoforu aizliedzošo signālu neievērošanu un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, ir sākti seši administratīvo pārkāpumu procesi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu