Jāgaida līdz pat 48 stundām. Pieaugusi kravas auto rinda uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Roman Korotkov/Shutterstock

Kopš tika slēgts vienīgais robežšķērsošanas punkts kravas automašīnām starp Poliju un Baltkrieviju, pagarinājusies kravas automašīnu rinda uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas.

Pašlaik kravas automašīnām, lai šķērsotu Baltkrievijas - Lietuvas robežu rindā jāgaida līdz pat 48 stundām.

Lietuvas Muitas departamentā informēja, ka Lietuva bija gatavojusies tādam Polijas lēmumam un ir izvietotas mobilās komandas, lai apkalpotu pieaugušo kravas automašīnu skaitu.

Rindas veidojas arī Baltkrievijas robežas pusē.

Polija no 21. februāra ir slēgusi Koroščinas robežšķērsošanas punktu kravas automašīnām no trešajām valstīm, aicinot tās uz Baltkrieviju doties caru Lietuvu vai Latviju.

Konflikta, kas skāris autopārvadātājus, sākās 10. februārī, kad Polija valsts drošības apsvērumu dēļ slēdza Bobrovniku robežšķērsošanas punktu.

Šis lēmums tika pieņemts uzreiz pēc tam, kad Baltkrievijā tika notiesāts poļu izcelsmes žurnālists Andžejs Počoburs, kuram par diktatora Aleksandra Lukašenko režīma kritiku tika piespriests astoņus gadus ilgs cietumsods.

Minska uz šo "vienpusējo" un "nehumāno" lēmumu reaģēja nosakot ierobežojumus poļu autopārvadātājiem, kam tagad atļauts iebraukt un izbraukt no Baltkrievijas vienīgi caur robežšķērsošanas punktiem uz abu valstu kopīgās robežas, bet izmantot robežšķērsošanas punktus uz Baltkrievijas robežas ar Latviju vai Lietuvu turpmāk liegts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu