"Viņš bija nepareizajā komandā." Bijušais FIA vadītājs par Šūmahera nākotni F-1

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: SIPA/Scanpix

Bijušais Starptaitiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Bērnijs Eklstons sarunā ar "Sport Bild" skaidrojis, kāpēc Mika Šūmahera karjera šobrīd ir ne pārāk labā situācijā.

Miks Šūmahers pēc 2022. gada sezonas pazaudēja savu vietu F-1. 23 gadus vecā pilota pozīciju "Haas" komandā ieņēma viņa pieredzes bagātais tautietis Niko Hulkenbergs.

Šūmahers gan pavisam bez darba nepalika, jo viņu savā paspārnē paņēma "Mercedes" boss Toto Vulfs, atvēlot vācietim rezerves pilota lomu.

Eklstons uzskata, ka Mika ceļam F-1 par labu noteikti būtu nākusi viņa tēva Mihaela Šūmahera klātbūtne.

"Ja viņam blakus konsultanta lomā būtu Mihaels, Mikam būtu vieta labā komandā. Mihaels ar savu pieredzi dēlam būtu iemācījis daudzas detaļas. Viņš būtu Mikam parādījis pareizo ceļu gan braukšanas, gan politikas jautājumos," sacīja Eklstons.

Šūmahers savu ceļu uz F-1 bruģēja caur "Ferrari" jaunatnes pilotu akadēmiju, tādējādi nokļūstot "Haas" komandā, kas izmanto "Ferrari" dzinējus. Eklstons norādīja, ka, viņaprāt, pareizā izvēle būtu bijusi "Red Bull" sistēma.

"Viņš bija nepareizajā komandā. "Red Bull" viņam būtu bijusi labāka vieta. Viņiem Mika attīstība būtu vairāk rūpējusi," sacījia Eklstons.

Lai arī šosezon F-1 startēs pieci piloti, kuri savulaik bijuši daļa no "Red Bull" jaunatnes programmas (Makss Verstapens, Karloss Sainss, Pjērs Gaslī, Juki Cunoda un Aleksandrs Albons), šo jaunatnes akadēmiju grūti raksturot kā rūpīgu un empātisku.

Tikai Verstapenam ir izdevies noturēties "Red Bull" komandā, kamēr Albonam un it sevišķi Gaslī iespēja mācīties no kļūdām teju netika dota. Savukārt Sainss savulaik par nederīgu tika atzīts jau "Red Bull" meitas komandā "Toro Rosso". Tiesa, viņš "Toro Rosso" pavadīja gandrīz trīs pilnas sezonas pirms pievienošanās "Renault" vienībai 2017. gada pašā izskaņā.

Tiesa, Eklstons uzsvēra, ka 23 gadus vecais Šūmahers savas karjeras laikā saskāries arī ar lielāku problēmu nekā neīstās komandas izvēle.

"Viņa uzvārda slogs ir ļoti smags. Mēģināšana attaisnot savu uzvārdu ir viņa lielākā problēma. Mikam būs grūti atrast vienu F-1. It sevišķi, komandā, ar kuru viņš var izcīnīt uzvaras. Man žēl, ka tā," norādīja Eklstons.

Miks Šūmahers pērn ar 12 punktiem izcīnīja 16. vietu pilotu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu