"Nekad neesmu kā kritēriju novērtējis kāda mākslinieka ideoloģisko nostāju." Kultūras ministrs komentē Meļķes atteikšanos no "Lielā Kristapa"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktrise Marija Luīze Meļķe
Aktrise Marija Luīze Meļķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Svētdien notikušajā ceremonijā "Lielais Kristaps" no labākās aktrises balvas saņemšanas atteicās Marija Luīze Meļķe, kurai tā tika pasniegta par galveno lomu filmā "Neona pavasaris". Aktrise tādējādi izrādīja protestu pret  Dzīvesbiedru likuma nepieņemšanu un nodeva balvu glabāšanā kultūras ministram Naurim Puntulim. Ministra viedoklis tika pausts pirmdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums", kur to nolasīja Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons. 

"Savā darbā, piešķirot atbalstus, balvas un tamlīdzīgi, nekad neesmu kā kritēriju novērtējis kāda mākslinieka ideoloģisko nostāju vai politisko piederību. Man radošās izpausmes un process vienmēr bijis tam pāri stāvošs. Mēs visi esam viena nozare un darām vienu darbu. Jā, esam dažādi savos ideoloģiskajos uzskatos, bet mums katram ir tiesības tādiem būt."

Tāpat Jansons atgādināja, ka šobrīd Saeima Dzīvesbiedru likumu neatbalsta. Raidījuma vadītāja Anete Bērtule atgādināja Jansonam par plaisu starp pašu ministru un daļu viņa vadītās nozares, proti, publiski parakstītās vēstules, uz ko Jansons atbildēja, ka ministra galvenais uzdevums ir "kalpot nozarei". 

Meļķei piešķirtā statuete gan pie Puntuļa neatrodas. Tā, pēc Jansona teiktā, atrodas Nacionālajā kino centrā.

Foto: Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu