Skaloni pagarina līgumu un turpinās vadīt Pasaules kausa ieguvēju Argentīnas izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Futbola treneris Lionels Skaloni
Futbola treneris Lionels Skaloni Foto: dpa/scanpix

Lionels Skaloni pirmdien parakstīja līgumu par Argentīnas futbola izlases trenēšanu līdz nākamā Pasaules kausa izcīņas cikla beigām 2026.gadā.

Skaloni pagājušajā gadā aizvadīja Argentīnu līdz uzvarai Pasaules kausa izcīņā Katarā.

Tas bija Argentīnas trešais pasaules čempionu tituls, līdz kuram bija jāgaida 36 gadi - kopš 1986.gada, kad Djego Maradona palīdzēja uzvarēt Meksikā.

Lionels Mesi ar septiņiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Skaloni iegūt savu otro balvu Argentīnas izlases trenera amatā, gadu iepriekš uzvarot "Copa America".

Skaloni līgums bija beidzies, taču viņš paziņoja, ka ir gatavs turpināt iesākto, un pirmdien tika apstiprināts, ka puses vienojušās par jauno līgumu.

Tas nozīmē, ka Skaloni Argentīnas izlasi vadīs nākamā gada "Copa America" un nākamajā Pasaules kausā.

ASV rīkos gan "Copa America", gan 2026.gada Pasaules kausa izcīņu, Pasaules kausa finālturnīru rīkojot kopā ar Meksiku un Kanādu.

44 gadus vecais Skaloni savā 20 gadus ilgajā futbolista karjerā spēlēja tādos klubos kā Rosario "Newell's Old Boys", Lakorunjas "Deportivo" Spānijā, Vesthemas "United" Anglijā, Romas "Lazio" un Bergāmo "Atalanta" Itālijā, Argentīnas izlases vadību uzņēmās 2018.gadā pēc darba valsts U-20 valstsvienībā.

Viņš līdzās Madrides "Real" trenerim Karlo Ančeloti un Mančestras "City" trenerim Hosepam "Pepam" Gvardiolam ir nominēts 2022.gada FIFA labākā vīriešu trenera balvai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu