VIDEO ⟩ "Vīnziņu pasaulē tas ir kā olimpiskais zelts." Latvijā varētu rīkot Pasaules vīnziņu čempionātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules čempions vīnzinībās Raimonds Tomsons.
Pasaules čempions vīnzinībās Raimonds Tomsons. Foto: Raimonds Tomsons/Facebook.com

Šī gada 12. februārī Pasaules vīnziņu čempionātā, kas norisinājās Parīzes "La Défense" arēnā, uzvarēja latvietis Raimonds Tomsons. Tas radījis lielu interesi par Latviju, un mūsu valsts eksperti jau sāk rīkoties, lai pēc vairākiem gadiem šāds čempionāts notiktu arī Latvijā, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas". 

Raimonds Tomsons par iegūto uzvaru saka: "Šī uzvara vīnziņu pasaulē ir tā kā olimpiskais zelts, jo arī pasaules čempionāti notiek reizi trijos gados, un, protams, ar šo uzvaru, kā saka,

tu iegūsti gan atpazīstamību, gan cieņu un respektu, un tas tev paver ļoti daudzas durvis, kuras varbūt līdz šim ir bijušas slēgtas vai grūtāk nāca vaļā, un tas paver daudz iespējas arī tev kā vīnzinim globāli."

Latvieša uzvara ieinteresējusi pasaules vīnziņus iepazīt un izzināt vietu, no kurienes nāk tik talantīgs eksperts, tādēļ Vīna asociācijai ir liela vēlme pasaules vīnziņu čempionātu nākotnē sarīkot Rīgā.

Tomsons stāsta: "Ir ļoti liela interese vispār globāli, kas ir Latvija un kā tas var būt, ka tiešām no Latvijas, no tādas mazas valsts, kur nav dziļa vīna vēsture, nāk prasmīgi vīnziņi. Daudziem ir interese braukt uz Rīgu, apmeklēt mūsu restorānu, iepazīties ar mani un visa vīna kultūru kopumā.

Tāpēc, es domāju, ir ļoti svarīgi atvest šo Eiropas vai pasaules čempionātu nākotnē uz Rīgu."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu