Valsts asinsdonoru centrā trūkst A+ un A- grupas asiņu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Lai ārsti varētu glābt pacientu dzīvības, veicot asins pārliešanu, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) martā dosies 62 izbraukumos un aicina ikvienu iedzīvotāju, kurš jūtas vesels, kļūt par asinsdonoru, informēja VADC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Maskalāne.

Šobrīd tiek gaidīti visu asins grupu donori, īpaši A+ un A- asins grupu donori.

VADC donorus turpina gaidīt visās pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā - Sēlpils ielā 9, Merķeļa ielā 11, Hipokrāta ielā 2, Kurzemes filiālē - Liepājas slimnīcā (pēc iepriekšēja pieraksta), Latgales filiālē - Rēzeknes slimnīcā, Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas nodaļās - Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Savukārt izbraukumi plānoti daudzās vietās Ogrē, Rīgā, Lubānā, Smiltenē, Mārupē, Ādažos, Talsos, Jelgavā, Vārkavā, Ilūkstē, Jēkabpilī, Druvā, Cēsīs, Jūrmalā, Krāslavā, Tukumā, Madonā, Vecpiebalgā, Viļānos, Ludzā, Aizkrauklē, Salaspilī, Preiļos un Kandavā. Pilns izbraukumu vietu saraksts pieejams mājaslapā "www.donors.lv".

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam.

Lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu, kas aizņem aptuveni 30 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu