"Mums pietiek spēka atzīt savas kļūdas." Āboliņš komentē pēdējā brīdī atcelto JRT izrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/ LETA

Jaunais Rīgas teātris paziņoja, ka atceļ izrādi "Gogolis. Nature Morte", skaidrojot ar to, ka tā ir "radošā neveiksme". Situāciju komentējis arī aktieris Gundars Āboliņš, kuram arī bija iecerēta loma šajā izrādē.

"Nevēlos iesaistīties polemikā vai sākt taisnoties, taču gribu, lai jūs ņemtu vērā dažas būtiskas lietas!" norāda aktieris. "Mēs netaisāmies meklēt vainīgo! Ne publiski, ne iekšēji. Atcelt izrādi ir mūsu mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa lēmums, kam mēs vakarā pēc priekšpēdējā mēģinājuma piekritām (dažs vieglāk, dažs grūtāk).

Čulpana Hamatova savu lomu ir sagatavojusi trijās valodās: latviešu, ukraiņu un krievu.

Pārmest viņai nevarēšanu iemācīties tekstu latviski ir mazākais stulbi.

Režisors Uldis Tīrons ir veicis lielu kultūrvēsturisko izpēti gan par pašu Nikolaju Gogoli, gan par viņa dzimto pusi Mazkrievijā (Mirgoroda utt.). Iedzīvināt šo informāciju mums neizdevās. Taču tāpēc nevajag padarīt par vainīgu režisoru.

Arī Emīls Dārziņš viņam vien zināmu apsvērumu dēļ iznīcināja daudz savu nošu, pats Gogolis neilgi pirms nāves sadedzināja Mirušo dvēseļu 2. daļas manuskriptu. Tādu piemēru radošu personību dzīvēs ir daudz.

Mums pietiek spēka atzīt savas kļūdas. Mums ir tiesības uz to."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka nauda par iegādātām biļetēm tiks atgriezta bankas kontā desmit dienu laikā. Atcelto izrāžu biļešu īpašnieki saņems kodu, kas kompensēs "Biļešu paradīzes" komisijas maksu un sniegs iespēju iegādāties biļetes uz JRT izrādēm šajā sezonā ar 5% atlaidi. Atcelto izrāžu biļešu īpašniekiem informācija tiks nosūtīta personīgi epastos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu