Eiropas Komisija pret Latviju ierosinājusi pārkāpuma procedūru saistībā ar nepilnīgu direktīvas pārņemšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EQRoy/Shutterstock

Eiropas Komisija (EK) ir ierosinājusi pret Latviju pārkāpuma procedūru saistībā ar nepilnīgu piektās naudas atmazgāšanas apkarošanas direktīvas pārņemšanu un 15. februārī nosūtījusi Rīgai attiecīgu oficiālu vēstuli, teikts Eiropas Savienības (ES) oficiālajā tīmekļa vietnē.

Direktīvas normu pārņemšanas galīgais termiņš bija 2020. gada 10. janvāris, un Latvija ir oficiāli paziņojusi, ka pāreja ir veikta.

Neskatoties uz to, EK uzskata, ka vairākas direktīvas normas Latvija nav pārņēmusi, iekļaujot tās nacionālajā likumdošanā.

Normas, kas nav pārņemtas, attiecas uz uzņēmumiem, kas saviem klientiem nodrošina šifru atslēgas virtuālo valūtu uzglabāšanai un pārskaitīšanai.

Citas normas, kas nav pārņemtas, attiecas uz pienākumu sniegt nepieciešamo informāciju centrālajam reģistram, kā arī uz kompetento iestāžu un pašregulējošos organizāciju zināmu pienākumu nodrošināt caurskatāmību un uzraudzību.

Ja mēneša laikā Latvija nesniegs atbildi, EK var apsvērt iespēju nosūtīt Rīgai tā dēvēto pamatoto viedokli, oficiāli pieprasot izpildīt ES tiesību normu prasības.

Ja arī tad EK prasības netiek izpildītas, Komisija var vērsties ES Tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu