VIDEO ⟩ Piecos Krievijas reģionos nogāzušies lidroboti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viens lidrobots atrasts Kolomnas rajonā pie "Gazprom" kompresoru stacijas
Viens lidrobots atrasts Kolomnas rajonā pie "Gazprom" kompresoru stacijas Foto: Twitter/visegrad24

Piemaskavā un vēl četros Krievijas reģionos otrdien nogāzušies lidroboti, ziņo vietējās amatpersonas, varasiestādes, platformas "Telegram" kanāli un tradicionālie mediji.

Krasnodaras novadā izraisījies plašs ugunsgrēks, bet pēc varas pārstāvju liecībām Maskavas, Belgorodas un Branjskas apgabalā, kā arī Adigejā postījumi ir nelieli vai to nav vispār.

Belgorodas un Branjskas apgabals robežojas ar Ukrainu, Adigeja un Krasnodaras novads atrodas Krievijas dienvidos, bet Maskavas apgabals - Krievijas Eiropas daļas vidienē.

Krasnodaras novadā Tuapsē izcēlies plašs ugunsgrēks naftas bāzē. Kā ziņo Krievijas mediji, noticis mēģinājums naftas bāzei uzbrukt ar lidrobotiem.

Ziņojums par ugunsgrēku Tuapsē saņemts plkst. 2 naktī, pavēstīja vietējās varasiestādes. Uguns izpletusies 200 kvadrātkilometru lielā platībā, bet plkst. 3 ugunsgrēks bijis pilnībā likvidēts, norādīja pilsētas administrācija.

Ugunsgrēks izraisījies saimniecības ēkā, bet smagu seku neesot.

Tuapses rajonā, kur izraisījies ugunsgrēks, atrodas uzņēmuma "Rosņeftj" naftas bāze.

Naftas bāzes bāzes teritorijā ar dažu sekunžu starpību notikuši divi sprādzieni, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, vēsta "Telegram" kanāli "Astra" un "Baza".

Tuapses naftas bāzes rajonā pamanīts lidrobots, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz ārkārtas dienestiem.

Vairāki "Telegram" kanāli, arī "Astra" un "Baza", vēsta, ka noticis mēģinājums uzbrukt ar diviem lidrobotiem, bet tie uzsprāguši "100 metru attālumā no naftas glabātuves", uzspridzinot katlumāju.

Belgorodas varasiestādes naktī uz otrdienu paziņoja, ka pilsētā atrastas trīs lidrobotu atlūzas.

"Cietušo nav, bet ir postījumi - kaut kur izsisti logi, kaut kur nodarīti nebūtiski bojājumi automašīnām," apgalvoja Belgorodas apgabala gubernators Vjačslavs Gladkovs.

Viens no lidrobotiem ietriecies kāda dzīvokļa logā, norādīja Belgorodas mērs Valentīns Demidovs.

Brjanskas apgabalā virs Suražas rajona notriekts ukraiņu lidrobots, pavēstīja apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs. Cietušo un postījumu nav.

Adigejas vadītājs Murats Kumpilovs paziņoja, ka ap plkst.2 naktī fiksēts sprādziens Novijas ciema rajonā. Tur nogāzies neidentificēts lidaparāts.

Dienas gaitā parādījās ziņas, ka vēl viens lidrobots nogāzies Maskavas apgabalā. Šo informāciju apstiprināja Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjovs.

"Tas notika netālu no Gubastovas ciema, mērķis, visticamāk, bija civilās infrastruktūras objekts, bet tas nav cietis," norādīja gubernators.

Lidrobots atrasts Kolomnas rajonā pie "Gazprom" kompresoru stacijas, vēsta "Telegram" kanāli.

Vorobjovs sacīja, ka upuru un postījumu nav.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka notikuši uzbrukumi ar lidrobotiem divos reģionos - Krasnodaras novadā un Adigejā.

Ministrija apgalvo, ka lidrobotus neitralizējušas Krievijas radioelektroniskās cīņas vienības.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā vairākkārt ziņots par pretuzbrukumiem Krievijas teritorijā, tai skaitā ar lidrobotiem. Ukrainas varasiestādes pārsvarā atturas komentēt šos incidentus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu