Olga Dreģe: Kādi gan Dieviņam ir plāni uz mani, ka es vēl klīstu pa pasauli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Tautā mīlētā teātra un kino aktrise Olga Dreģe 1. martā atzīmē savu 85. dzimšanas dienu. Sarunā ar izdevumu "Santa" aktrise atskatās uz piedzīvoto, nosakot, ka mūžs bijis ļoti vētrains, un viņa par to ir ļoti gandarīta.

Dreģe dalījās ar dažādiem starpgadījumiem, ķibelēm un nedienām savas dzīves laikā, bet šodien, to visu atminoties, viņa nosaka, ka aizliedz sev justies fiziski nevarīgai un smejas: "Turos uz Dieva savērtiem diegiem!

"Esmu lepna un priecīga, ka mans mūžs bijis tik vētrains.

Es jau vispār gatavojos noslēgumam, man nemaz negribas to jaunību vairs atcerēties. Gribas norimties. Esmu vienkārši kāds piemērs ar filmām, izrādēm, Smiļģi... Bet mēs esam aizejošā tagadne. Skatos uz savu brīvprātīgo pensionāri kamuflāžas kostīmā, ar granātu pie sāna filmā "Džimlai rūdi rallallā"... Labi, ka viņi ir uzfilmējuši aizejošos. Tik daudzu vairs nav.

Un gribas debesīm jautāt, kādi gan Dieviņam ir plāni uz mani, ka es vēl klīstu pa pasauli un pat spēlēju Brandā (Dailes teātra jauniestudējums)." 

Jā, šobrīd aktrisi var redzēt uz Dailes teātra skatuves jauniestudējumā "Brands".

Aktrisei ir daudz apbalvojumu par skatuves sniegumu. Vairākkārt Dreģe gan nominēta, gan saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvas, tostarp 2016. gadā aktrise saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu, 2003. gadā Dreģe saņēma Lilitas Bērziņas balvu, aktrise ir apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni. Kā īstenai lokālpatriotei aktrisei ir arī augstākais Madonas novada apbalvojums – Madonas novada pašvaldības Goda diploms un goda zīme "par spilgtu un neaizmirstamu ieguldījumu Latvijas teātra un kino mākslā, par Madonas novada un dzimtā Sarkaņu pagasta mīlestību un tā daudzināšanu".

Kad Dreģe ieguva "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā, Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš šim notikumam par godu kopā ar jaunajiem kolēģiem Smiļģa muzeja dārzā iestādīja viņai veltītu paradīzes ābelīti.

Un šo dāvanu viņa īpaši izceļ: "Ja Smiļģa dārzā aug mana ābelīte, tad lielāku balvu man nevajag."

Olga Dreģe dzimusi Madonas pusē, Sarkaņu pagastā. 1962. gadā pabeidza Dailes teātra III studiju un Dailes teātrī ir aktrise kopš 1961. gada, bet izrādēs piedalās kopš 1958. gada.

Vairāk lasi izdevuma "Santa" marta numurā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu