Džeiks Pols - modernā boksera paraugs?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeiks Pols
Džeiks Pols Foto: AFP / Scanpix

Slavenais boksa promotieris Frenks Vorens viedokļa rakstā, kas publicēts boksa medijā "BoxingScene", skaidrojis, kāpēc Džeiks Pols, kurš būtībā ir sociālo mediju personība, varētu kļūt par veiksmīga boksera paraugu.

Pols aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvoja savas boksera karjeras pirmo zaudējumu, piekāpjoties Taisona Fjūrija pusbrālim Tomijam.

Lai arī abu bokseru kopējais profesionālo cīņu skaits nesasniedza pat 15 dueļus, ap šo cīņu bija pietiekami liela ažiotāža. Tik liela, ka to klātienē apmeklēja tādas sporta superzvaigznes kā Krištianu Ronaldu un Maiks Taisons.

Pieredzes bagātais promotieris Vorens uzskata, ka jaunajiem bokseriem, sekojot notikušajam, jāvelk ārā bloknoti un jāveic piezīmes. Runa, protams, nav par tehniku ringā...

"Divi nepieredzējuši bokseri noskaidroja savstarpējās domstarpības un tika pie vairāku miljonu atlīdzības. Nav jēgas par to sūdzēties. Jauniem cīkstoņiem vajadzētu izprast šo [panākumu formulu]. Jaunajiem bokseriem allaž tiek teikts, ka ar talantu vien nepietiek. Nepieciešams arī smags darbs un pašatdeve. Ziniet, smagajā darbā ietilpst arī savas auditorijas izveidošana, radot cilvēkiem vēlmi tavas cīņas vērot," rakstīja Vorens.

Protams, katru cīņu popularizē arī konkrēts promotieris vai viņa kompānija, bet, kā norāda Vorens, katrai promotēšanas organizācijai ir simtiem cīkstoņu. Līdzīgi kā tas ir UFC - šā gada sākumā slavenās MMA organizācijas rīcībā bija 578 cīkstoņi. Vislabāk apmaksātākie cīkstoņi bieži vien nav kopējā ranga pašā virsotnē. Galu galā cīkstonim sevi ir jāpadara interesantu un jāizceļas uz kopējā fona.

Spilgts piemērs UFC kontekstā ir vieglā svara cīkstonis Benils Dariušs, kuram, ja vadlīnijas būtu tikai sniegums oktagonā un uzvaru sērija, bez ierunām vajadzētu būt nākamajam titula pretendentam. Tā vietā vieglā svara čempions Islams Mahačevs cīnījās ar 65,8 kilogramu čempionu Aleksandru Volkanovski, bet pašam Dariušam jācīnās ar bīstamo Čārlzu Oliveiru. Arī uzvaras gadījumā Dariušam titulcīņa nav apsolīta.

Zaudējuma gadījumā Dariušs, visticamāk, var atvadīties no cerības jebkad cīnīties par titulu. Dariušs ir neapskaužamā situācijā, jo, vienkārši izsakoties, ir neinteresants. Viņš šo gadu laikā tā arī nav spējis sacelt pietiekamu ažiotāžu, un MMA fanu vidū viņš lielāko atpazīstamību ir guvis kā cīkstonis, kuram kāds konstanti rindā ielien pa priekšu.

Atgriežoties pie boksa, Vorens argumentē, ka popularitāti var palīdzēt gūt arī cīņa kāda pasaulē pazīstama telekanāla labākajās stundās, bet arī ar to neesot gana.

"Šāda pieeja nav nekas jauns. Atcerieties Frenku Bruno. Viņam bija vieta BBC vislabākajā laikā, bet viņš tik un tā promotēja pats sevi, nākot klajā ar "lipīgām" frāzēm. Vai ari Muhameds Ali. Nebija gluži tā, ka viņš tikai ieradās uz cīņu, nocīnījās, pateicās sponsoriem un devās mājās

Džeiks Pols un vēl daži citi ir lieliski adaptējušies jaunajai pasaulei, kurā dominē sociālie mediji. Tādēļ viņi arī plūc vērā ņemamus laurus," norādīja Vorens.

Pieredzējušais promotieris uzskata, ka Pols apzināti pieturas pie nīstās personas tēla, tajā, ko viņš dara, ieliekot sirdi un dvēseli.

"Fakts, ka aptuveni 90% profesionālo bokseru vēlētos tikt pie iespējas viņu nokautēt, pierāda, ka Pols kaut ko dara pareizi. Darba viņam nekad netrūks. Un tas ir jāatceras jaunajiem bokseriem - esiet godīgi pret sevi, bet tajā pašā laikā lieciet par sevi runāt.

Šī ir iespēju ēra. Tev nav jāgaida, ka intervijas atnāks pie tevis. Sociālo mediju platformas ar mums ir visu laiku. Tie bokseri, kuri šīs platformas spēs izmantot vislabāk, arī tiks pie lielākas slavas un bagātības," rakstīja slavenais promotieris.

Pols ir paraugs tam, kā izveidot boksa karjeru ne no kā. Galu galā viņš joprojām boksa pasaulē ir absolūts iesācējs, bet nenoliedzami ir viens no šī sporta veida skaļākajiem vārdiem.

Kā vēl vienu piemēru pavisam noteikti varētu minēt Raienu Garsiju, kurš gan atšķirībā no Džeika Pola ir arī lielisks un pietiekami pieredzējis bokseris, tomēr viņš ir uzskatāms arī par sociālo mediju personību.

Vorens uzskata, ka Pola "akcijas" šis zaudējums pret Fjūriju neietekmēs negatīvi: "Visa pasaule grib ar viņu cīnīties. Vienīgais jautājums - kurš dabūs zelta biļeti? Viens gan ir skaidrs, tas nebūs cīkstonis, kurš ir apmierināts ar klusu un mierīgu dzīvi."

26 gadus vecais Pols profesionālās karjeras septiņās boksa cīņās ir izcīnījis sešas uzvaras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu