Ķengaragā māte piecu promiļu reibumā "uzrauga" savus nepilngadīgos bērnus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gold Picture/shutterstock

Otrdien, 28. februārī, neilgi pirms 15 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki pēc sociālā dienesta lūguma Ķengaragā apsekoja ģimenes dzīvesvietu, kurā māte  savus nepilngadīgos bērnus regulāri "uzrauga" pamatīgā alkohola reibumā.

Pieklauvējot pie dzīvokļa durvīm, tās atvēra sieviete, kura bija manāmā alkohola reibumā – grīļojās, neskaidri un palēnināti runāja. Sieviete likumsargus ieaicināja dzīvoklī, kur noskaidrojās, ka viņas bērni neatrodas dzīvesvietā un jaunākā bērna tēvs atrodas darbā.

Sarunas laikā sieviete paskaidroja, ka pirms neilga brīža abas ar kaimiņieni bijušas pakaļ saviem dēliem uz skolu, pēc kā viņas 8 gadus vecais dēls gribējis paspēlēties ar kaimiņienes dēlu, tādēļ esot palicis paciemoties.

Savukārt 17 gadus vecā meita regulāri nakšņojot pie draugiem.

Vēlāk viens no kārtības sargiem devās apsekot kaimiņienes dzīvesvietu, kur sastapa arī reibumā esošās mātes jaunāko bērnu. Kaimiņiene apstiprināja, ka abas gājušas pakaļ dēliem uz skolu, taču atpakaļ knapi atnākušas.

Tikmēr otrs kārtības sargs palika mātes dzīvesvietā, lai pārliecinātos par viņas spēju pildīt aprūpes pienākumus. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi, sievietei uzrādīja piecu promiļu reibumu.

Par notikušo tika informēts jaunākā bērna tēvs, kurš no darba ieradās dzīvesvietā, lai nodrošinātu dēla aprūpi.

Ņemot vērā situācijas apstākļus, par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu sākts administratīvā pārkāpuma process. Tāpat informācija par situāciju nodota sociālajam dienestam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu