Pitsburgas "Penguins" aizmaina Teodoru Bļugeru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers.
Teodors Bļugers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Latvijas hokejistu Teodoru Bļugeru ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika aizmainīja no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" un Lasvegasas "Golden Knights" vienību.

28 gadus vecais Latvijas uzbrucējs šosezon 45 spēlēs Pitsburgas kluba rindās izcēlās ar desmit punktiem, gūstot divus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles.

Tiek ziņots, ka Vegasas klubs apmaiņā pret mazākuma speciālistu atdeva aizsargu Pīteru Deliberatori un nākamā gada trešās kārtas drafta izvēli.

Bļugers NHL debitēja 2018./2019.gada sezonā, bet kopumā "Penguins" rindās aizvadīja 250 regulārā čempionāta spēles, kurās sakrāja 92 (33+59) punktus, 82 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +24. Stenlija kausa izcīņā latviešu uzbrucējam 18 spēlēs vieni vārti un viena rezultatīva piespēle, četras soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -3.

Pēc šīs sezonas Bļugeram beigtos divu gadu līgums ar "Penguins" par 2,2 miljoniem ASV dolāru sezonā un viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

"Esam pateicīgi par visu, ko Tedijs [Bļugers] darījis mūsu komandas un organizācijas labā pēdējo desmit gadu laikā," pēc maiņas darījuma sacīja "Penguins" ģenerālmenedžeris Rons Hekstals. "Viņš bija viens no mūsu uzticamākajiem mazākuma spēlētājiem un absolūts profesionālis. Novēlam nākotnē viņam tikai to labāko."

22 gadus vecais Diliberatore līdz šim NHL vēl nav spēlējis, pēdējās divarpus sezonas pārstāvēja "Golden Knights" fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Hendersonas "Silver Knights", kura rindās šosezon 22 spēlēs atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat aizsargs šosezon aizvadīja arī 18 spēles trešajā pēc spēka Ziemeļamerikas līgā ECHL, kur 18 mačos tika pie trim piespēlēm Savannas "Ghost Pirates" sastāvā.

"Penguins" citā maiņas darījumā trešdien no Nešvilas "Predators" ieguva somu uzbrucēju Mikaelu Grandlundu, pretī atdodot šī gada drafta otrās kārtas izvēli.

31 gadu vecais soms visu NHL karjeru aizvadījis "Predators", kuras sastāvā 729 spēles guvis 144 vārtus un atdevis 335 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 209 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -4.Šosezon viņā kontā 58 mačos 37 (9+28) punkti, 12 soda minūtes un lietderības koeficients -16.

"Penguins" ar 69 punktiem 60 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Golden Knights" ar 78 punktiem 61 mačā ir Rietumu konferences līdervienība.

Nākamo maču "Golden Knights" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Nūdžersijas "Devils" hokejistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu