"Aston Martin" pilots Storls tomēr varēs startēt F-1 sezonas pirmajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lānss Strols
Lānss Strols Foto: AFP / Scanpix

Kanādiešu Pirmās formulas (F-1) pilots Lenss Strols ir atguvies no savainojuma un varēs piedalīties jaunās sezonas pirmajā posmā Bahreinas "Grand Prix", ceturtdien apstiprināja viņa komanda "Aston Martin".

24 gadus vecais Strols pirms nepilnām divām nedēļām guva savainojumu braucot ar velosipēdu un nepiedalījās pirmssezonas testos Bahreinā.

"Bija nepatīkami nepiedalīties testos un biju vīlies, ka nāksies izlaist vismaz trīs treniņdienas," sacīja "Aston Martin" komandas īpašnieka Lorensa Strola dēls. "Lai kā arī būtu, komanda un es jutām, ka labākais risinājums būs atpūtināt locītavu, lai būtu gatavs startēt sacensībās."

"Tas bija nelaimīgs negadījums," par traumas gūšanu teica Strols. "Nokritu no velosipēda pēc tad, kad iebraucu bedrē. Labi, ka savainojums nebija nopietns - neliela ķirurģiska iejaukšanās ļāvusi labās rokas plaukstas locītavu ātri sadziedēt."

Strola komandas biedrs šajā sezonā būs divkārtējais pasaules čempions (2005.un 2006.gadā) spānis Fernando Alonso, kurš pēdējās divās sezonās pārstāvēja "Alpine" vienību.

Strols pagājušajā sezonā F-1 kopvērtējumā tika pie 18 punktiem, kas ļāva ierindoties 15.vietā, kamēr viņa komandas biedrs vācietis Sebastjans Fetels tika pie 27 punktiem un ierindojās 12.pozīcijā. Alonso pagājušajā čempionātā sakrāja 81 punktu un bija devītais bet par čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva "Red Bull" pilots Makss Verstapens (454 punkti) no Nīderlandes.

Sezonas pirmais posma - Bahreinas "Grand Prix" - sacīkstes notiks 5.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu