"Krievu brīvprātīgais korpuss" uzņemas atbildību par notikušo Brjanskas apgabalā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JetKat/Shutterstock

Atbildību par notikušo Brjanskas apgabalā ir uzņēmies "Krievu brīvprātīgais korpuss". Tā ir 2022. gada augustā izveidota krievu brīvprātīgo vienība, kura karo Ukrainas pusē.

"Krievu brīvprātīgais korpuss" izlicis sociālajos tīklos video, kurā redzami divi bruņoti vīrieši. Video filmēts Brjanskas apgabala Ļubečanes ciemā uz vietējā pasta un dzemdību nodaļas fona.

"Šobrīd visos interneta resursos var redzēt ziņas par "ukraiņu diversantu grupu", kas nogalināja bērnus, sagrāba ķīlniekus, bet tajā pašā laikā steidzīgi devās prom un tā tālāk," teikts "korpusa" paziņojumā viņu "Telegram" kanālā.

"Tas viss ir Kremļa propagandistu meli. "Krievu brīvprātīgais korpuss" ieradās Brjanskas apgabalā, lai parādītu saviem tautiešiem, ka ir cerība, ka brīvi krievu cilvēki ar ieročiem rokās var cīnīties pret Putina režīmu," teikts paziņojumā.

"Krievu brīvprātīgais korpuss" sola vēlāk izplatīt atspēkojuma filmu par savām gaitām.

Ukraiņu izdevums "Babel" raksta, ka viens no video redzamajiem cilvēkiem ir krievs Deniss Ņikitins, kurš karo Ukrainas pusē.

"Babel" vēsta, ka Ukrainas Bruņoto spēku operatīvā vadība nezina par incidentu Brjanskas apgabalā.

Tikmēr Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs paziņojis, ka notikumi Brjanskas apgabalā ir iekšēja konfrontācija starp Krievijas pilsoņiem.

"Tā sauktā Krievijas Federācija ir absolūti nestabils veidojums ar ļoti daudziem iekšējiem konfliktiem: starpetniskiem, sociāliem, politiskiem. Un tiešām, notiek šādas lietas, kas liecina par konfrontāciju pašā Krievijas Federācijā starp pašas Krievijas Federācijas pilsoņiem," pavēstīja Jusovs. "Tas liecina, ka Krievijas tauta droši vien sāk mosties pret asiņaino Putina diktatūru."

Pēc Jusova teiktā, cik ir zināms, tad "korpuss" necīnās pret civiliedzīvotājiem, bet tikai pret Putina režīmu un tiem, kas viņam kalpo.

Kā paziņojis Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Putinam piektdien būs apspriede ar Drošības padomes locekļiem. Viņš noraidīja mediju izplatīto informāciju, ka sēde sasaukta ceturtdien.

Krievijas propagandas medijos ceturtdienas rītā sāka parādīties dažādas pretrunīgas ziņas par it kā notiekošo "ukraiņu diversantu" uzbrukumu Sušanu un Ļubečanes ciemiem Brjanskas apgabalā, bet liela daļa ziņu vēlāk tika atsaukta.

Krievu mediji ziņoja par vairāk nekā 50 bruņotiem cilvēkiem, kas no Ukrainas puses iegājuši Brjanskas apgabala teritorijā. Propagandas mediji vienlaikus vēstīja gan par dronu uzbrukumiem, gan par elektrostacijas un gāzes stacijas uzspridzināšanu, gan par šaušanu uz minēto ciematu iedzīvotājiem, gan par ķīlnieku sagrābšanu.

Tajā pašā laikā Odesas kara administrācijas pārstāvis Serhijs Bračuks izteicies, ka gadījumā, ja kaut kas no tā ir noticis, tad visdrīzāk tie ir no frontes dezertējušie krievu karavīri.

Savukārt Ukrainas armijas pulkvedis Anatolijs Štefans paudis pārliecību, ka tā ir operācija Ukrainas armijas diskreditēšanai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu