Bļugera jaunās komandas treneris veltījis uzslavas latviešu uzbrucējam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Lasvegasas "Golden Knights" galvenais treneris Brūss Kesidijs sarunā ar medijiem izteicies par Latvijas hokejista Teodora Bļugera pievienošanos viņa vadītajai komandai.

2012. gada NHL jauno spēlētāju draftā Pitsburgas "Penguins" izvēlējās Bļugeru ar 52. numuru, kas ir trešais augstākais numurs Latvijas hokeja vēsturē. Togad ar 12. numuru Bufalo "Sabres" izraudzījās Zemgus Girgensonu, bet 1991. gadā Sandi Ozoliņu ar 30. numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks".

Bļugers četras sezonas pavadīja Minesotas štata universitātē, spēlējot Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Turpinājumā viņš trīsarpus sezonas pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas ir NHL vienības Pitsburgas "Penguins" fārmklubs.

Lieliski sevi apliecinot AHL čempionātā, 2019. gada janvārī Bļugers ieguva iespēju debitēt NHL. Jau pirmajā sezonā Latvijas hokejists apliecināja savu gatavību spēlēt pasaules spēcīgākajā hokeja līgā - 28 mačos viņš guva sešus vārtus, veica četras rezultatīvas piespēles un sakrāja lietderības koeficientu +7.

Bļugers ātri kļuva par stabilu vērtību "Penguins" komandā - uzbrucējs, kurš teicami spēlē aizsardzībā, lieliski cīnās skaitliskajā mazākumā, turklāt salīdzinoši regulāri iekrāj rezultativitātes punktus. Regulārajā čempionātā viņš aizvadījis 250 spēles, nopelnījis 92 rezultativitātes punktus (33+59) un lietderības koeficientu +24.

"Redzēju viņu, spēlējam Pitsburgā. Viņš ir aizsardzības tipa centra uzbrucējs. Viņš krāja punktus gan koledžā, gan Vilksbāres/Skrentonas komandā," sacīja Kesidijs, turpinājumā uzsverot to, ka Bļugers līdz šim spēlēja komandā, kuras sastāvā centra pozīcijā ir tādas NHL zvaigznes kā Sidnijs Krosbijs, Jevgeņijs Malkins un Džefs Kārters.

"Šis puisis ir pielāgojies apstākļiem, lai varētu spēlēt NHL, - tas uz mani atstāj pozitīvu iespaidu. Viņš līdz šim ir spēlējis komandā, kurai ir uzvarētāju kultūra. Viņam ir "play-off" spēļu pieredze. Viņš mums noteikti palīdzēs. Viņš ir labs iemetienos un viņa rādītāji aizsardzībā ir izcili," vērtēja treneris.

Kesidijs pauda pārliecību, Bļugers uzbrukumā var dot daudz vairāk nekā viņam tas šosezon līdz šim izdevās "Penguins" sastāvā - 45 spēlēs tikai 10 punkti (2+8).

"Tomēr viņš tāpat ir iekrājis dažus rezultativitātes punktus. Uzskatu, ka viņš lieliski iederēsies mūsu ceturtajā maiņā. Man patīk šis papildinājums. Viņš mūsu komandas aizsardzību padarīs vēl labāku. Viņš arī ļoti labi spēlē skaitliskajā mazākumā," vērtēja treneris.

"Golden Knights" patlaban ir Rietumu konferences līdere ar 78 punktiem 61 spēlē, savukārt kopumā visā līgā Vegasas komandai septītais lielākais punktu skaits.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu