Atkāpušies visi "Latvijas valsts mežu" padomes locekļi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VAS "Latvijas valsts meži" izkārtne.
VAS "Latvijas valsts meži" izkārtne. Foto: Zane Bitere/LETA

Amatus atstājuši visi VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) padomes locekļi, ceturtdien, 2. martā, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Patlaban visa padome, tai skaitā tās priekšsēdētājs Edmunds Beļskis, uzrakstījuši atlūgumus.

Jau ziņots, ka atlūgumu kā pirmais pirms aptuveni divām nedēļām iesniedza padomes loceklis Kaspars Ozoliņš.

Publiskā paziņojumā par atkāpšanos Ozoliņš skaidroja, ka viņa kā neatkarīga padomes locekļa pienākumu pildīšana uzņēmumā turpmāk neesot iespējama.

Šīs nedēļas pirmajā pusē atlūgumus uzrakstījuši arī Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš, savukārt ceturtdien atlūgumu iesniedzis arī padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis. Viņš vēl trešdien, skaidrojot iespējamos pārējo padomes locekļu lēmumus uzņēmumu atstāt, pats bijis pārliecības pilns darbu turpināt, ziņo "Panorāma".

Paredzams, ka jau drīzumā LVM akcionāram būs jālemj par pagaidu padomes iecelšanu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir uzdevis Zemkopības ministrijai (ZM) izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra (PKC) uzdevumā tapušo auditorkompānijas "KPMG Baltics" ziņojumu par LVM valdes un padomes locekļu atlases atbilstību labas korporatīvās pārvaldības principiem un lemt par atbilstošu rīcību.

Ziņojumā konstatēts, ka LVM valdes un padomes locekļu atlases procesos ir bijušas atkāpes no PKC vadlīnijām un rīcība, kas ir ietekmējusi amatu konkursu rezultātus.

Vienlaikus LVM padomes priekšsēdētājs Beļskis pauda gandarījumu, ka atbilstoši minētajam pētījumam kompānijas valdes nominācijas process ir bijis tiesisks, atbilstošs normatīvu prasībām un nav konstatēti nominācijas procesa regulējošo prasību pārkāpumi.

Savukārt attiecībā uz PKC vadlīnijām, kurām ir rekomendējošs raksturs, LVM padome uzskata, ka būtu lietderīgi vienādot izpratni par tām, lai ikvienā līdzvērtīgā atlases procesā - gan LVM, gan citos uzņēmumos - šīs vadlīnijas būtu piemērojamas līdzīgā veidā, bez dažādām interpretācijas iespējām.

LVM apgrozījums pērn provizoriski sasniedzis 566,577 miljonus eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas palielinājās divas reizes - līdz 258,485 miljoniem eiro, liecina LVM nerevidētie finanšu rādītāji par 2022. gadu.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 405,291 miljons eiro un peļņa sasniedza 111,53 miljonus eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu