NBS komandieris Leonīds Kalniņš par situāciju Latvijā: Mēs varam būt ļoti droši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

"Mēs varam būt ļoti droši," par šā brīža situāciju Latvijā "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" saka Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Sarunā viņš dalījās pārdomās arī par to, kāpēc katram iedzīvotājam ir svarīgi domāt kritiski, kā arī atminas Irākas misijas pieredzi, kas devusi impulsus un idejas, kā būvēt tālāk Latvijas aizsardzības sistēmu.

Runājot par Irākas misiju, Kalniņš norāda, ka tā bijusi ļoti bagāta pieredze, kas devusi pavisam citu skatījumu uz dzīvi. "Kopā ar karavīriem izjutām to vērtību apkārt. Varbūt ne tik lielā mērā, ka mūsējā dzīvība tika apdraudēta," stāsta komandieris.

"Cilvēku dzīvība, kura nemaksāja neko, šī te dogmatiskā, absolūtā apmātība ar reliģisko dogmu izmantošanu divu vai vairāku grupējumu savstarpējo attiecību kārtošanā."

"Irāka man iedeva tādu potenciālu sapratni, kādā veidā vajadzētu būvēt mūsu tālāko aizsardzības sistēmu. Tas tāds diezgan liels impulss bija – kādā veidā apmācīt karavīrus, kādi ir riski un kādas tendences mums vajadzētu ieviest. Tā ir ļoti laba skola. Mēs cenšamies pēc iespējas vairāk, lai misijās izietu mūsu komandieri, mūsu karavīri, lai viņi iegūtu pieredzi misijās, bet ne karā," turpina Kalniņš.

Uz nesen izskanējušo informāciju, ka varētu notikt arī kādas provokācijas, Kalniņš aicina būt kritiski domājošiem un izvērtēt jebkuru šāda veida informāciju: "Bieži šāda veida izteikumi ir balstīti uz kaut kādiem politiskiem bonusiem, nav saistīti ar reāliem draudiem vai reālām, tik tiešām informācijas pamatotām ziņām.

Saprotiet - katrs tagad ir lielā mērā eksperts Ukrainas jautājumos. Ja jūs atvērsiet "Youtube", redzēsiet milzīgi daudz ekspertu, tāpēc

mūsu Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt gudriem, izvērtējot un klausoties visu šo informācijas apjomu."

Vairāk skaties te:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu