Bļugers debitē "Golden Knights" rindās, svinot uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers.
Latvijas hokejists Teodors Bļugers. Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien, 3. martā, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīja pirmo maču Vegasas "Golden Knights" rindās, viņa pārstāvētajai vienībai izcīnot uzvaru pēcspēles metienu sērijā.

"Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Bļugers uz ledus bija 15 minūtes un 42 sekundes, 55 sekundes spēlējot mazākumā, un atzīmējās statistikā ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem, vienu spēka paņēmienu, uzvarēja deviņos no 14 iemetieniem, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu.

Astotajā spēles minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Žonatans Maršeso. Pirmās trešdaļas turpinājumā "Devils" atbildēja ar Jespera Brata un Dousona Mersera gūtajiem vārtiem, pārņemot vadību ar 2:1.

Otrajā periodā Maršeso guva vēl vienus vārtus un izlīdzināja rezultātu, bet noslēdzošās trešdaļas ceturtajā minūtē "Golden Knights" vadībā izvirzīja Džeika Aikela precīzais metiens. Nedaudz vairāk kā septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Mailss Vudss panāca neizšķirtu.

Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Šī Teodors.

Savukārt Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājas spēlē ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) piekāpās Sietlas "Kraken".

Latvijas hokejists laukuma saimnieku vārtos tika galā ar 31 metienu, atvairot 91,2% ripu.

Kolumbusas vienībā ar precīziem metieniem izcēlās Patriks Laine un Adams Bokvists, kamēr Sietlas komandas labā vārtus guva Džeres Makans, Džordans Eberle, Alekss Venbergs un Brendons Tanevs.

"Golden Knights" ar 80 punktiem 62 spēlēs ir Rietumu konferences līdere, kamēr "Blue Jackets" ar 46 punktiem 62 mačos Austrumu konferences turnīra tabulā ierindojas pēdējā pozīcijā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu