Vācijas uzņēmums "Rheinmetall" iecerējis Ukrainā būvēt tanku ražotni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Flying Camera/Shutterstock

Vācijas bruņojuma ražotājs "Rheinmetall" veic daudzsološas sarunas par tanku ražotnes būvniecību Ukrainā tad, kad beigsies Krievijas iebrukums Ukrainā, sestdien, 4. martā publicētajā intervijā norāda "Rheinmetall" vadītājs Armīns Papergers.

"Ukrainā varētu uzbūvēt apmēram 200 miljonu eiro vērtu "Rheinmetall" rūpnīcu, kurā varētu saražot līdz 400 "Panther" tankiem gadā," viņš teicis intervijā Vācijas laikrakstam "Rheinische Post".

Papergers piebildis, ka lēmumu par šo plānu sagaida divu mēnešu laikā, piebilstot, ka tāda teritorija pret Krievijas uzbrukumiem tiktu aizsargāta ar pretgaisa aizsardzības sistēmu.

Ukraina vēlas jau drīzumā saņemt 600-800 tanku, lai padzītu Krievijas karaspēku no savas valsts teritorijas.

"Rheinmetall" vadītājs atzinis, ka pat tad, ja Vācijas armija piegādātu Ukrainai 300 savā rīcībā esošos tankus "Leopard 2", ar to nepietiktu.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs izpelnījās plašu nosodījumu, jo kavējās ar lēmumu par uzbrukuma tanku "Leopard" piegādēm Ukrainai, līdz janvāra beigās piekrita kopā ar sabiedrotajiem piegādāt šos tankus, kurus ražo "Rheinmetall".

Berlīne ir piekritusi Ukrainai piegādāt 18 tankus "Leopard 2" no Vācijas armijas, kā arī ir apstiprināts Vācijā ražoto tanku reeksports uz Ukrainu no tādām valstīm kā Zviedrija, Somija, Portugāle un Polija. Tādā veidā Kijiva saņems vairāk nekā 30 "Leopard" tankus.

"Rheinmetall" strādā pie gandrīz 250 tanku ražošanas, no kuriem lielākā daļa paredzēta Čehijai un Slovākijai, kuras nomaina Krievijā ražoto tankus, kā arī Vācijas armijai un Ukrainai, klāstīja Papergers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu