VIDEO "Latvenergo" pērn sasniedzis apgrozījuma un peļņas rekordus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Aizvadītajā gadā "Latvenergo" koncerna provizoriskā peļņa pieaugusi 2,6 reizes, sasniedzot 183 miljonus eiro. Cilvēkiem par energoresursiem jāmaksā augstas cenas, lai gan lielāko daļu peļņas koncerns jebkurā gadījumā nomaksā dividendēs, tādējādi faktiski naudu atgriežot valsts makā. Kādēļ tā ir, skaidro Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pērn "Latvenergo" koncerna apgrozījums provizoriski sasniedza 1,842 miljardus eiro. Tas ir par 70% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Tas ir cilvēciski ļoti saprotams. Bet visas alternatīvas, ko spēj piedāvāt ierosinātāji, reāli neatbilst esošajam tirgus regulējumam. Neatbilst arī tirgum. Mākslīgi pazemināt peļņu nozīmētu kaut kā ietekmēt plašāku reģiona tirgu, kur notiek elektroenerģijas tirdzniecība," pauž Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas izpilddirektors Gunārs Valdmanis.

Jāņem vērā arī konkurences aspekts. "Latvenergo" strādā, konkurējot ar citiem, tai skaitā ārvalstu enerģētikas komersantiem. Uzņēmumā atgādināja, ka tā nauda, ko Latvijā nopelnījuši ārvalstu uzņēmumi, aizplūst no valsts.

No aizvadītā gada peļņas "Latvenergo" valstij dividendēs plāno izmaksāt aptuveni 130 miljonus eiro.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu