Traģiskā vilciena katastrofa Grieķijā: Atēnās tūkstošiem cilvēku sapulcējās pie parlamenta, pieprasot sodīt vainīgos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Atēnās svētdien tūkstošiem cilvēku sapulcējās pie parlamenta, pieprasot sodīt vainīgos par šonedēļ notikušo traģisko vilcienu katastrofu, un starp protestētājiem un policiju izcēlās sadursmes.

Vairāki demonstranti aizdedzināja atkritumu urnas un meta Molotova kokteiļus, savukārt policija atbildēja ar asaru gāzi un apdullinošām granātām.

Pēc policijas datiem, pie parlamenta bija sapuldējušies apmēram 12 000 cilvēku. Viņi palaida gaisā simtiem melnu balonu. Dažiem bija plakāti "Nost ar valdībām slepkavām!"

Traģiskā pasažieru vilciena un kravas vilciena sadursme, kurā gāja bojā 57 cilvēki, notika otrdien Grieķijas ziemeļos netālu no Larisas starp Atēnām un Salonikiem.

Dzelzceļa dispečera kļūdas dēļ pasažieru vilciens tika novirzīts uz sliedēm, pa kurām tuvojās preču vilciens. Dispečers ir apsūdzēts slepkavībā. Viņa advokāts paziņoja, ka klients uzņemas savu vainas daļu.

Protesti Grieķijā sākās ceturtdien, kad vairāki tūkstoši cilvēku izgāja Atēnu un Saloniku ielās, lai protestētu saistībā ar situāciju Grieķijas dzelzceļā, uzskatot to par nedrošu un slikti uzturētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu