"Tet": "Balticom" masveidā bojā "Tet" optiskā interneta infrastruktūru. Uzņēmums vērsies Valsts policijā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Internets. Ilustratīvs attēls
Internets. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars / TVNET

SIA "Tet" ir vērsies Valsts policijā par AS "Balticom" veiktu apzinātu "Tet" elektronisko sakaru tīkla infrastruktūras bojāšanu plašā apmērā Ventspils pilsētā. Iepriekšējā mēneša laikā vairāk nekā 300 adresēs Ventspilī "Tet" ir konstatējis apzinātu tam piederošās infrastruktūras – optiskā interneta tīkla – bojāšanu un neatļautu izmantošanu "Balticom" labā, tā pakalpojumu sniegšanai. Šos pārkāpumus faktiski atzinuši arī paši "Balticom" pārstāvji, pusēm tikšanās laikā apspriežot situāciju, tomēr "Balticom" arī pēc pušu pārrunām turpina veikt arvien jaunus bojājumus jaunās adresēs. Šobrīd Valsts policijā nodoti iesniegumi par 13 adresēm un tuvākajā laikā, "Tet" vērsīsies policijā par pārējiem gadījumiem.

Pēc "Tet" pārstāvju minētā, šos pārkāpumus faktiski atzinuši arī "Balticom" pārstāvji, pusēm tikšanās laikā apspriežot situāciju, tomēr "Balticom" arī pēc pušu pārrunām turpina veikt arvien jaunus infrastruktūras bojājumus jaunās adresēs.

Tāpat kompānijā informē, ka "Tet" ir vērsies Valsts policijā par "Balticom" apzinātu "Tet" elektronisko sakaru tīkla infrastruktūras bojāšanu plašā apmērā Ventspilī. Valsts policijā nodoti iesniegumi par 13 adresēm, taču tuvākajā laikā "Tet" plāno vērsties policijā par pārējiem gadījumiem.

"Tet" klientu aprūpes direktore Alla Krūmiņa norāda, ka konkurences cīņa telekomunikāciju nozarē vienmēr ir bijusi sīva, tomēr "ar tik cinisku cita operatora infrastruktūras tīšu bojāšanu un draudiem pret rīcību sava īpašuma atgūšanai saskaramies pirmo reizi".

Pēc "Tet" pārstāvju skaidrotā, daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās nelegāli tiek pārgriezts "Tet" īpašumā esošā optiskā interneta vada pēdējais posms, un tas tiek pievienots "Balticom" tīklam. Īstenojot šīs prettiesiskās darbības, "Balticom" izmanto "Tet" piederošo īpašumu saviem komerciāliem mērķiem.

Tāpat "Tet" pārstāvji norāda, ka "Balticom" savu pakalpojumu nodrošināšanu organizē prettiesiskā veidā, bez atļaujas saņemot attiecīgus vairumtirdzniecības pakalpojumus un par tiem nemaksājot.

"Balticom" komentāru aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies iegūt.

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerns 2021.gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas Zviedrijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" pieder arī 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

Savukārt "Balticom" 2021. gadā strādāja ar 11,152 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr uzņēmuma peļņa pieauga par 23,4% un bija 3,45 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1999. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,423 miljoni eiro. "Balticom" patiesie labuma guvēji ir Tatjana Smirnova un Genādijs Smirnovs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu