Rīgā iedzīvotāji pametuši bīstamā stāvoklī esošo māju Ventspils ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anna Vaczi/Shutterstock

Rīgā iedzīvotāji pametuši bīstamā stāvoklī esošo māju Ventspils ielā. Kopumā ēkā ir 15 dzīvokļi. Trīs no tiem pieder pašvaldībai, un šo dzīvokļu īrniekiem piešķirtas citas dzīvojamās telpas.

Pārējie dzīvokļu īpašnieki vai īrnieki sameklējuši dzīvojamās telpas paši.

No privātajiem dzīvokļiem pēc palīdzības pašvaldībā vērsās trīs īpašnieki. Vienam jau nolemts piešķirt pagaidu dzīvojamo telpu ilgstošai īrei, jo pieprasījums atbilda dzīvokļu rindas kritērijiem. Divi iesniegumi noraidīti, jo neatbilda kritērijiem.

LETA jau ziņoja, ka februāra beigās Rīgas pašvaldības atbildīgie dienesti ēkas bīstamā stāvokļa dēļ aicinājuši Ventspils ielas 25. nama iedzīvotājus brīvprātīgi pamest dzīvojamās telpas un līdz ēkas savešanai kārtībā izmantot pašvaldības piedāvāto palīdzību.

Ēka esot avārijas stāvoklī un Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pēc tās pārbaudes atzinis, ka mājas ekspluatācija līdz bīstamības novēršanai ir nekavējoties jāpārtrauc.

Ja iedzīvotāji ēku nepametīs brīvprātīgi, pašvaldībai būs jāveic piespiedu izlikšana un jāierobežo piekļuve ēkai.

Līdz šim gan pašvaldība, gan ēkas apsaimniekotājs "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) regulāri sazinājās ar iedzīvotājiem, mēģinot rast risinājumus ēkas sakārtošanai un bīstamības novēršanai, tomēr dzīvokļu īpašnieki par konkrētu rīcību nespēja vienoties.

Situācija pasliktinājās, kad kaimiņu mājas piegulošā teritorijā nelikumīgi tika veikti šķūņa nojaukšanas darbi.

Konkrētā ēka ir kultūras piemineklis, tādēļ visa ar ēku saistītā dokumentācija jāsaskaņo ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi.

Pēc RNP pasūtījuma ēkai veikta tehniskā apsekošana, kuras laikā konstatētas novēršamās problēmas. Tāpat RNP ir pasūtījis iespējamo ēkas atjaunošanas projektu, pēc kura izvērtēšanas un iepazīšanās ar tāmi iedzīvotāji varēs pieņemt lēmumu par tālāko rīcību - ēku nojaukt, iekonservēt vai atjaunot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu