Kāpēc Porziņģis ir pirmo ceturtdaļu karalis, bet vēlāk "atdziest"? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieku Čeisu Hjūzu skaidrojis, kāpēc bieži vien viņa rezultativitāte mača sākumā ir krietni augstāka nekā spēles beigās.

Basketbola pazinējiem nav noslēpums, ka Porziņģi nepieciešams "iedarbināt" jau pašā spēles sākumā. Tādā gadījumā palielinās iespēja, ka latvieša produktivitāte būs augstāka.

Šajā sezonā bieži nācies novērot, ka Porziņģis pēc ļoti rezultatīvas pirmās ceturtdaļas vai pat puslaika spēles otrajā pusē neizceļas ar raženu punktu bagāžu.

Spilgts piemērs ir nesenā spēle pret Milvoki "Bucks", kad Porziņģis pirmajā ceturtdaļā izcēlās ar 18 punktiem, bet mača turpinājumā iekrāja vien sešu punktus. Kā norāda Hjūzs, šajā mačā Porziņģa mazrezultatīvo sniegumu otrajā puslaikā var norakstīt arī uz nogurumu, jo tā bija otrā spēle divās dienās. 

Mačā pret "Bucks" Porziņģis atlikušajās trīs ceturtdaļās izpildīja 18 metienus, realizējot vien trīs no tiem. Bet citos gadījumos latvieša izpildīto metienu skaits otrajā puslaikā pēc "karsta" spēles sākuma samazinās.

Hjūzs gan norāda, ka Porziņģa statistika ir pietiekami solīda arī pārējās ceturtdaļās - 4,9 otrajā ceturtdaļā, 5,3 - trešajā un 4,9 - ceturtajā. Bet latvieša līmenis pirmajā ceturtdaļā ir patiesi elitārs - 8,1 punkts, metienus realizējot ar 54,4% precizitāti un grozam no tālmetiena līnijas uzbrūkot ar 41% precizitāti.

Porziņģis gan uzskata, ka viņa pirmās ceturtdaļas rezultativitāte izskaidrojama ar pretinieku aizsardzības primāru koncentrēšanos uz Bredlija Bīla ierobežošanu. Tomēr latviešu basketbolists atzīst, ka viņa rezultativitāte spēles turpinājumā krītas, jo viņš nevēlas salauzt mača ritējumu.

"Cenšos sekot līdzi, kā sokas maniem komandas biedriem. Galu galā [uzvara] ir komandas darbs. Ja tikai meklēšu iespējas, kā punktus gūt pašam, mūsu enerģija noplaks. Ja man ir "karsts" spēles sākums, tas nenozīmē, ka man ir jāmēģina dzīties pēc rezultatīva mača," sacījis Porziņģis.

Porziņģis šajā sezonā vidēji mačā ir izcēlies ar 22,8 punktiem, 8,6 atlēkušajām bumbām un 1,6 bloķētiem metieniem.

"Wizards" ar 30 uzvarām un 34 zaudējumiem ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu