"Latvijas pasts" šonedēļ izdos pastmarku ar repsi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas pasts/Publicitātes foto

VAS "Latvijas pasts" sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu piektdien, 10.martā, izdos pastmarku un aploksni ar reto un aizsargājamo zivju sugu repsi jeb seļavu, informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība būs 1,52 eiro, un tā paredzēta ceturtās un sestās grupas valstu sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem, savukārt pastmarkas tirāža būs 50 000 eksemplāru.

Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā.

Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Edgars Folks.

Repsis jeb seļava ir Latvijā ierobežoti izmantojama un īpaši aizsargājama augstvērtīga lašveidīgo kārtas zivju suga, kas iekļauta Latvijas Sarkanās grāmatas trešajā kategorijā. Vidzemē un Kurzemē šo zivi sauc par repsi, bet Latgalē, Sēlijā, Lietuvā un Polijā - par seļavu.

Repsis Latvijā ir sastopams samērā lielos un dziļos, pārsvarā tīros ezeros. Pēdējo simt gadu laikā repsis Latvijā kopumā konstatēts 64 ezeros, savukārt mūsdienās sastopams 18 ezeros.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā "veikals.pasts.lv". Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 10.martā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst.9 līdz 18.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu