VIDEO ⟩ "Ziedojumos savāca 50 eiro." Rīgā naudas diedelēšanai izmanto bērnus un jauniešus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naudas maks. Ilustratīvs attēls.
Naudas maks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pie vairākiem Rīgas tirdzniecības centriem regulāri novērojami bērni un jaunieši, kuri aicina garāmgājējus ziedot kādas slimas poļu meitenītes ārstēšanai, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Marianna ir mamma trīspadsmitgadīgam puisim, kura nesen uzzinājusi par dēla iesaistīšanos kādā organizācijā.

Bērnam iedota īpaša veste, uz kuras angļu mēlē norādīts, ka ir brīvprātīgais, kā arī kaste ziedojumu vākšanai kādai it kā priekšlaicīgi dzimušais poļu meitenītei.

"Protams, ar bērna tēvu aizliedzām viņam tur strādāt. Uzskatām, ka tas ir bīstami. Liels bija mans pārsteigums, kad ieraudzīju bērna saraksti ar šo organizāciju. Viņi interesējās, kad dēls atkal sāks strādāt.

Man ir nesaprotami, kā bez manas rakstiskas atļaujas 13 gadus vecu bērnu var iesaistīt darbā. Vēlāk dēls stāstīja, ka viņš ticis instruēts, kā labāk lūgt ziedojumus, ko teikt cilvēkiem. Viņam maksāja 20% no savāktās summas.

Mēs laicīgi pamanījām šo nodarbošanos, tādēļ viņš paspēja nostrādāt tikai divas dienas. Pusotras stundas laikā nopelnīja 10 eiro. Sanāk, ka ziedojumos savāca 50 eiro," viņa stāsta.

Noskaidrots, biedrība "Blessing for people Latvija" reģistrēta oktobrī. Tās dibinātājs un patiesā labuma guvējs ir kāds Ukrainas pilsonis.

Jaunieši norāda, ka dibinātājs nav pieejams un jākomunicē ar viņiem. Mājaslapa pieejama septiņās valodās. Tajā norādīts, ka tiek sniegts atbalsts Ukrainas armijai, senioriem, slimiem bērniem, kā arī homoseksuāļiem. Sākotnēji viens no jauniešiem labprāt stāsta par biedrības mērķiem, taču pēc brīža telefoniski jau tiek instruēts to nedarīt.

Plašāk skatieties sižetā!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu