FOTO ⟩ Rīgā notiek sieviešu solidaritātes gājiens pret vardarbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atzīmējot Sieviešu dienu, šodien "Centrs Marta" rīko piekto Sieviešu solidaritātes gājienu pret vardarbību. 

Šī gada gājiena tēma ir vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē izskaušana.

Foto: Sieviešu solidaritātes gājiens pret vardarbību

"Marta" norāda, ka vardarbībai ir daudz un dažādas sejas - "tā noris tepat, mums blakus, dažreiz pat mūsu mājās, taču mēs to izvēlamies nepazīt". No vardarbības ģimenē ciešot katra trešā sieviete. Katra piektā sieviete esot cietusi no bijušo partneru vajāšanas. Vairāk nekā puse sieviešu piedzīvojušas seksuālu uzmākšanos.

"Mēs slēpjam piedzīvoto, jo mums ir kauns un mēs par to jūtamies vainīgas. Mēs pārmetam sievietēm, kas cieš no vardarbības, jo vardarbīgais vīrietis ir bijusi viņu izvēle. Policija joprojām nesaskata iespēju sodīt personas, kas sabiedriskajā transportā apgrābsta gados jaunas sievietes un meitenes.

Joprojām esam arī starp sešām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas nav ratificējušas Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvenciju - un tas ir steidzami jāmaina," uzsver centrā.

Pasākumu atbalsta Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas finansētais "Aktīvo iedzīvotāju fonds". Tā ir finanšu instrumentu programma, kas Latvijā tiek īstenota ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu