VIDEO "Kāpēc atkal jāstāv?" Sieviete sašutusi par rindas kārtību Bauskas poliklīnikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Bauskas novada iedzīvotājai Zandai gaidīšana rindā uz ultrasonogrāfijas izmeklējumu Bauskas poliklīnikā kļuva teju par nebeidzamo stāstu, ziņo raidījums "Bez tabu".

Zanda sazinājās ar ārstniecības iestādi, kur viņai paziņots, ka nāksies gaidīt rindā, taču konkrētu datumu, kad izmeklējums gaidāms, tā arī nenosauca. Kad bija pagājuši vairāk nekā divi mēneši, Zanda saņēma zvanu, ka nākamajā nedēļā ir iespēja doties uz izmeklējumu.

"Divas dienas pirms tam man piezvanīja, teica, ka izmeklējums jāatliek, jo daktere saslimusi. Es visu saprotu, esmu saprotoša. Zinu, kā tas ir, kad cilvēki slimo, nav, kas aizvieto. Prasīju, kad varēšu tikt uz ultrasonogrāfiju. Man teica, ka atkal jāstāv rindā. Es sadusmojos. Vienu reizi jau izstāvēju, kāpēc atkal jāstāv?" vaicā Zanda.

Poliklīnikas darbiniece nav varējusi pateikt, cik ilgi atkal jāgaida rindā. Pēc sazināšanās ar "Bez tabu" Zanda saņēmusi aicinājumu pēkšņi doties uz izmeklējumu, Zanda gan nevarēja izbrīvēt laiku, lai pēkšņi nokļūtu Bauskā. Viņa lūdza piedāvāt citu dienu, taču atkal nekā.

Iedzīvotājai šķiet absurda pieraksta sistēma, kad pacienti it kā pierakstās izmeklējumam, taču nezina, kad tas notiks. Tas rada aizdomas par vieglu rindas apiešanu un, piemēram, savu paziņu un draugu prioritizēšanu, ziņo "Bez tabu".

Slimnīcas vadītāja atzīst, ka Zandai un citiem pacientiem, kuriem pieraksts tika atcelts, jābūt prioritātei un nebūtu jāstāv atkal garajā rindā.

Nacionālajā veselības dienestā uzsver, ka ārstniecības iestādei pacientiem jāpiedāvā konkrēts izmeklējuma laiks sešu mēnešu posmā. Ja to nevar izdarīt, pacients jāiekļauj gaidīšanas rindā.

Stāsta turpinājums "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu