"Mēs viņus neaiztiekam, un viņi mūs neaiztiek." Pierobežas ciema iedzīvotāji par nelegālajiem robežšķērsotājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs.
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Silenes ciemā, piecus kilometrus no Latvijas-Baltkrievijas robežas, teju katrs ir dzirdējis kādu pieredzes stāstu par nelegālo migrantu sastapšanu, vēsta Latgales reģionālā televīzija.

Silenes ciema iedzīvotāja Elvīra stāstīja: "Šķērso. Man viena paziņa dodas vienmēr pastaigā aptuveni divu stundu garumā, arī teica, ka bija satikušies, gāja vairāki cilvēki. Bet šeit taču ir robežsargi, un droši vien jau viņi atrada. Gadās, ka sēdi viens mājās un nezini, kas var ienākt."

Savukārt Silenes iemītnieks Vladimirs pauda: "Dzīvojam. Slikti, bet dzīvojam. Viņi netraucē. Mēs viņus neaiztiekam, un viņi mūs neaiztiek."

Valsts robežsardze aicina iedzīvotājus ne tikai pierobežā, bet visā valstī būt modriem un savlaicīgi ziņot par jebkādām aizdomām. Piemēram, pagājušajā gadā, kopīgi sadarbojoties, aizturēta 25 migrantu grupa.

Valsts robežsardzes Silenes robežapsardzības nodaļas priekšnieks, majors Aleksandrs Sokolovs stāstīja: "Vietējie iedzīvotāji no rīta pamodās, darīja savus ikdienas darbus pa mājām un, ejot uz dārzu, pamanīja, ka dārzs ir izbradāts. Konstatēja, ka ir atrodamas kaut kādas neraksturīgas pudeles, kas nav Latvijas izcelsmes, kaut kādi papīrīši. Pēc pēdu rakstura mēs sapratām, ka tiešām tās ir personas, kuras nelikumīgi šķērsojušas valsts robežu. Apvidus bija labvēlīgs tam, lai nekavējoties ar kvadraciklu varētu sekot pa pēdām."

Tuvojoties pavasarim, nelegāli šķērsot Latvijas robežu mēģina arvien vairāk personu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu