Taizemes karali aizvaino kalendārs ar pīļu karikatūrām. Iedzīvotājam piespriež cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ajplus/"Twitter"

26 gadus vecam Taizemes iedzīvotājam 7. martā tika piespriests divu gadu cietumsods par ņirgāšanos par Taizemes karali. Viņš pārdevis kalendārus, kuros attēlotas dzeltenu pīļu karikatūras, kas, pēc prokuroru teiktā, ir satīriskas atsauces uz karali Vačirālongkornu jeb Ramu X, vēsta medijs "Insider".

Saskaņā ar organizācijas "Human Rights Watch" datiem, 2020. gada 31. decembrī Bangkokas policija aizturēja advokātu Narathornu Čotmankongsinu viņa mājās.

Viņš bija pārdevis kalendārus, kuros attēlotas dzeltenas pīles.

Tiesa noteikusi, ka kalendāru pārdošana pārkāpj valsts kriminālkodeksa pantu. Likums paredz līdz 15 gadu cietumsodu tiem, kas notiesāti par karaliskās ģimenes apvainošanu, un kopš 2014. gada sodīti arvien vairāk cilvēku.

Taizemes tiesa nolēma, ka pīles kalendāros attēlo karali Vačirālongkornu. Ir zināms, ka dzeltenās pīles ir simbols pret monarhiju Taizemē. Demokrātijas gājienos protestētāji arī turējuši piepūšamās gumijas pīles.

Milzīgas piepūšamās pīles 2020. gada protesta akcijās tika izmantotas kā satīras elements, reaģējot uz policijas brutālo izrēķināšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu