VIDEO ⟩ Ķegumieti pārsteidz malkas apkures rēķins: vai 800 eiro mēnesī ir adekvāta maksa?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Ķeguma labdarības veikala "Pūne" vadītāja ir neizpratnē, ka par telpām, kuras tiek nomātas no "Latvijas Pasta", apkures rēķins šogad ir vairākas reizes pieaudzis, ziņo LTV raidījums "4.studija".

Veikala vadītāja Aiga Zeltiņa "4. studijai" pastāstīja, ka līdzekļi, kurus ietirgo par iedzīvotāju saziedotajām mantām, tiek izmantoti dažādu labdarības projektu atbalstam, palīdzībai cilvēkiem, kam tas visvairāk nepieciešams, kā arī veikala izmaksu segšanai.

"Mēs saprotam, ka šī brīža situācija ir tāda, kāda tā ir, un bijām gatavi, ka apkure celsies divas reizes, un to mēs vēl, savelkot jostas, varētu samaksāt, bet, saņemot rēķinu par decembri, sapratām, ka tas nav iespējams," skaidroja Zeltiņa. "Mums ir tirdzniecības telpa 62m2 un noliktavas telpa 17m2.

Pagājušajā gadā mēs par apkuri un visu kopā maksājām 223 eiro, šogad jau par decembri mēs maksājam 808 eiro. Tas ir, pagājušajā gadā apkure decembrī bija 2,18 eiro par m2 bez PVN, tagad jau ir 8,35 eiro bez PVN."

Tātad apkure izmaksā vairāk nekā 10 eiro par vienu kvadrātmetru. Māju apsaimnieko uzņēmums "Latvijas Pasts", no kura veikala telpas tiek nomātas. Jāpiebilst, ka šādu pašu summu par kvadrātmetru saņem arī citi telpu nomnieki un iedzīvotāji, kas dzīvo nama otrajā stāvā. Veikala vadītāja uzsvēra, ka par telpu nomu ar "Latvijas Pastu" līdz šim bijusi ļoti laba sadarbība, jo telpas bija jāremontē un nomas maksa tika samazināta, taču rēķini par apkuri liek domāt, ka telpas būs jāatstāj.

"Jautājums ir ļoti vienkāršs – "Latvijas Pasts" parāda rēķinu, par kādu viņi ir nopirkuši malku šai sezonai un kā viņi ir sadalījuši uz šiem iedzīvotājiem un šo izīrēto telpu – viss, vairāk nemaz nebūtu jārunā. Ja tā ir adekvāta, ja viņi ir pirkuši šo malku par tādu summu, kāda tiek tagad prasīta rēķinā, tad viss ir kārtībā, bet, ja tā nav adekvāta, tad ir jādomā," sprieda iedzīvotāji.

VAS "Latvijas Pasts" Tehniskā departamenta direktors Rūdolfs Seilis norādīja, ka ēkā bez veikala atrodas arī dzīvokļi un zobārstniecība. Tā kā kurinātājs telpās neatrodas visu laiku, lai nodrošinātu normatīvos noteikto minimālo temperatūru, esot brīži, kad temperatūra ir augstāka.

Seilis skaidroja, ka aprēķins, ko nomniekiem piemēro "Latvijas Pasts", sastāv no kurināmā izmaksām un kurinātāja atalgojuma.

Plašāk "4.studijas" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu