Aicināja atcelt sankcijas: Navaļnija līdzgaitnieks Volkovs atkāpies no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alekseja Navaļnija dibinātā pretkorupcijas fonda politiskais direktors Leonīds Volkovs.
Alekseja Navaļnija dibinātā pretkorupcijas fonda politiskais direktors Leonīds Volkovs. Foto: Dmitriy Kandinskiy/Shutterstock

Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs ceturtdien atkāpies no Korupcijas apkarošanas fonda priekšsēdētāja amata saistībā ar vēstuli, kurā aicinājis atcelt Eiropas Savienības (ES) sankcijas Krievijas investīciju konsorcija "Alfa Group" vadītājiem.

Populārais Krievijas žurnālists, radio "Eho Moskvi" bijušais galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs trešdien publiskoja vēstuli, kuru parakstījis Volkovs un citas prominentas personas. Vēstule adresēta Eiropas Komisijas (EK) prezidentei Urzulai fon der Leienai un ES augstākajam ārlietu pārstāvim Žuzepam Borelam un nosūtīta februārī. Tajā lūgts atcelt sankcijas Krievijas investīciju konsorcija "Alfa Group" vadītājiem.

Volkovs noliedza, ka būtu parakstījis šo kolektīvo vēstuli, bet šodien publiskoja kopiju vēstulei, ko pats oktobrī esot nosūtījis Borelam. Vēstulē aicināts atcelt sankcijas.

Viņš norādīja, ka ir pārkāpis savas pilnvaras un atkāpsies no Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda priekšsēdētāja amata.

"Nav tā, ka visi Krievijas biznesa sektora pārstāvji būtu Putina režīma ieguvēji un/vai atbalstītāji. Gluži pretēji, daudzi no viņiem ir ieņēmuši stingru nostāju, lai atbalstītu Ukrainu," Borelam rakstījis Volkovs.

Viņš šodien atzina, ka kļūdījies, domājot, ka Krievijas militārās neveiksmes iespējams izmantot, lai vairotu kara nosodījumu un sašķeltu krievu eliti.

Volkovs apgalvo, ka nav piekritis viņa paraksta izmantošanai kolektīvajā vēstulē, kas tika nosūtīta februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu