Rīcībā ir vien astoņas lidmašīnas. Aviokompānijas ar jaunāko floti Eiropā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Robson90/Shutterstock

Visjaunākā flote Eiropā 2023. gadā ir aviokompānijai "PLAY Airlines", paziņojis Šveices medijs "ch-aviation.com"."PLAY Airlines" ir jaunuzņēmums no Islandes. Tas kļuva zināms 2021. gadā, un pašlaik tā flotē ir astoņas lidmašīnas, kuru vidējais vecums ir 3,17 gadi, vēsta ārvalstu mediji. 

Šī lidsabiedrība piedāvā lidojumus no Islandes uz galamērķiem gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā.

Otra jaunākā flote Eiropā ir Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic". Lidsabiedrības rīcībā ir 41 lidmašīna, kuru vidējais vecums ir 3,8 gadi. 

Trešajā vietā vēl viens ziemeļvalstu jaunuzņēmums – Norvēģijas "Norse Atlantic Airways". Lidsabiedrība darbību sāka vien pagājušajā gadā, un tās rīcībā ir deviņas "Boeing 787" lidmašīnas, kuru vidējais vecums ir 4,15 gadi.

Ceturtajā vietā ierindojas Turcijas zemo cenu aviokompānija "Pegasus Airlines". Lai arī aviokompānijas bāze ir Sabihas Gočkenas lidosta Stambulas Āzijas daļā, lidsabiedrība pieskaitīta Eiropai. Vidējais 96 “Pegasus Airlines” rīcībā esošo lidmašīnu vecums ir 4,4 gadi.

Piecinieku noslēdz Šveices lidsabiedrība "Helvetic Airways", kas darbojas čarteru un biznesa pārvadājumu segmentā. Tā ekspluatē 16 lidmašīnas, kuru vidējais vecums ir 4,87 gadi.

"Ch-aviation" sastādīja reitingu, ņemot vērā publiski pieejamo informāciju par katras Eiropas aviokompānijas rīcībā esošo floti 2022. gada 31. decembrī. 

Visjaunākā flote pasaules mērogā ir "Starlux Airlines", kuras rīcībā ir 18 lidaparāti ar vidējo vecumu 1,22 gadi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu