Pakistāna pauž gatavību piegādāt Ukrainai desmitiem tanku. Krievija liek šķēršļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
T-80 tanks. Ilustratīvs attēls.
T-80 tanks. Ilustratīvs attēls. Foto: Timofey_Kormilizyn/Shutterstock

Pakistānas valdība varētu Ukrainai piegādāt desmitiem tanku T-80UD, tomēr šādu vienošanos cenšas nepieļaut Krievijas vadība, norāda Indijas izdevums "Firstpost".

Kā ziņo "Firstpost", Pakistāna, iespējams, jau ir slepus atbalstījusi Kijivu un piegādājusi Ukrainas bruņotajiem spēkiem 122 milimetru artilērijas šāviņus.

Ieroču piegādes notiek pa gaisa tiltu, ko izveidojusi Lielbritānija, kā arī pa jūru - caur Polijas un Vācijas ostām, norāda laikraksts.

"Mēģinot noturēties virs ūdens, saskaroties ar pieaugošo ekonomisko krīzi, Pakistāna ir ķērusies pie ieroču un munīcijas pārdošanas Ukrainai, kas cīnās pret Krievijas iebrukumu," raksta avīze.

Šobrīd valsts valdība apsver iespēju noslēgt jaunu vienošanos ar Kijivu: viņi apmaiņā pret Rietumu finansiālo palīdzību piedāvā Ukrainai nodot 44 tankus T-80UD, kurus Pakistāna iegādājās deviņdesmito gadu beigās.

Šādu vienošanos mēģina novērst Krievijas vadība.

Kremlis piedāvājis Pakistānai 50 000 tonnu kviešu laikā, kad vietējie iedzīvotāji saskaras ar pārtikas trūkumu. Kremlis arī vērsies pie Ķīnas ar lūgumu pārliecināt Pakistānu nepalīdzēt Ukrainai ar ieročiem.

Valsts oficiālā nostāja ir tāda, ka Pakistāna nepiegādā Ukrainai munīciju un ieročus tās "neiejaukšanās" politikas dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu