Virslīgas sezona sākas sniegotā laukumā ar bezvārtu neizšķirtu "Valmieras" - RFS dueli; "Auda" uzvaru nodrošina divās minūtēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums/Valmiera FC/Facebook

Pašreizējās čempiones "Valmieras" un 2021. gada čempiones RFS spēlē "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 2023. gada sezonas pirmajā cīņā rezultāts palika neatklāts, bet "Auda" uzvaru nodrošināja divu minūšu laikā.

"Valmiera" un RFS sezonu sāka ar 0:0 neizšķirtu.

Valmierā sniegot sniegam, 40.minūtē bīstamāko momentu radīja Džibrils Gejs, kura sitienu vārtu tālajā stūrī lēcienā atvairīja viesu vārtsargs Pāvels Šteinbors.

Tūlīt čempionāta pirmo dzelteno kartīti, apturot Sedriku Kvadio, nopelnīja Daniels Balodis.

"Sniega futbola" 64.minūtē tika veikta čempionāta pirmā maiņa, Niku Dusalijevu mājinieku rindās nomainot Žeremī Porsānam-Klemānam.

70.minūtē pirmo maiņu veica arī RFS, un Jāņa Ikaunieka vietā laukumā nāca Artūrs Zjuzins.

Pārsvars piederēja mājiniekiem, un pa dzeltenajai kartītei viesiem nopelnīja Vitālijs Jagodinskis un Žiga Lipuščeks.

Tomēr arī viesi tika pie sitieniem pa vārtiem no tuva attāluma, taču bumba pēc Alfusaneja Džatas un Zjuzina sitieniem trāpīja tieši virsū pareizu vietu vārtos izvēlējušajam Karlosam Olsesam.

Mača kompensācijas laikā abas komandas vēl veica pa maiņai, taču rezultāts palika neatklāts.

"Valmieras" komanda starpsezonā ir zaudējusi savu uzbrukuma līderi Raimondu Krolli, kā arī tādus svarīgus spēlētājus kā Kamilo Mena, Daisuke Jokota, Romans Jakubs un vārtsargu Rihardu Matrevicu, bet sastāvam pievienojušies vairāki jauni vietējie un ārvalstu futbolisti.

RFS komandā pēc sezonas pārtraukuma atgriezies Roberts Savaļnieks, tāpat galvaspilsētas vienībā atkal spēlē Jānis Ikaunieks. Būtisku izmaiņu komandas kodolā nav, bet no vadošajiem spēlētājiem projām devušies Tomislavs Šāričs un Kevins Frīzenbihlers.

Neatbilstoša laukuma stāvokļa dēļ sestdien Rīgā tika atcelta spēle "Metta" - "Liepāja".

Savukārt dienas noslēdzošajā mačā Ķekavas "Auda" ar 2:0 (2:0) pieveica Salaspils "Super Nova" vienību.

Pirmoreiz virslīgā tika izmantota arī VAR sistēma, fiksējot otro vārtu guvumu.

28.minūtē pēc Daniila Ulimbaševa piespēles vārtus guva Vjačeslavs Isajevs, bet 30.minūtē Matiass Agustins Piteo soda laukumā izmantoja Alekseja Saveļjeva piespēli no labā flanga. VAR sistēma liecināja, ka vārti gūti saskaņā ar noteikumiem.

Pirmās kārtas noslēgumā svētdien "Tukums 2000"/"Telms" mājās spēlēs ar "Daugavpili", bet "Riga" Mežaparkā cīnīsies ar debitanti "Jelgavu".

Šajā sezonā futbola virslīgā startē desmit komandas - "Valmiera", "Riga", RFS, "Liepāja", "Auda", "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", Salaspils "Super Nova" un jaunpienācēja "Jelgava".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu